Argentinianul este mare favorit la câștigarea Balonului de Aur pentru a șaptea oară, dar o vedetă italiană pândește trofeul din acest an ca o confirmare după performanțele la Euro 2020. Maurizio Sarri, fost antrenor la Chelsea, crede că Jorginho are pretenții justificate, notează Mirror.

JorginhoFoto: youtube.com

Jorginho, în vârstă de 29 de ani, a fost omniprezent la Chelsea întreg sezonul, contribuind la gloria echipei în Liga Campionilor și la clasarea în primele patru în Premier League.

Dirijorul de la mijlocul terenului a fost la fel de impresionant la scară internațională, ajutându-i pe Azzuri să joace în finală la Euro 2020.

Jorginho a marcat penaltyul decisiv contra Spaniei în semifinala de marți și fostul său antrenor crede că va fi un câștigător merituos dacă Italia va triumfa în finala de duminică.

„Dacă Italia va câștiga campionatul european, este evident că el va deveni un favorit la Balonul de Aur”, a spus Sarri. „Este un jucător rafinat, chiar dacă nu pentru oricine. Trebuie doar să stai cu ochii pe el și să-l urmărești cum joacă. Este atât de bun și de inteligent că face totul să pară ușor, rareori îți rămâne în minte ceva spectaculos. Aceasta este calitatea lui.”

Când a venit la Chelsea în 2018, Sarri s-a asigurat că-l va aduce cu el pe Stamford Bridge pe Jorginho, fostul său jucător de la Napoli. Jucătorul s-a chinuit să-și justifice prețul de 50 de milioane de lire și au fost întrebări dacă pasele sale pe tot terenul și preferința pentru posesie îl fac potrivit în Premier League.

Dar Jorginho și-a amuțit mulți critici pe parcursul celor 43 de apariții din sezonul trecut, pe care le-a condimentat și cu opt goluri.

Dar el rămâne un outsider periculos în cursa pentru Balonul de Aur, în timp ce Messi rămâne marele favorit. Atacantul de 34 de ani a marcat 38 de goluri și a dat 17 pase decisive în ultimul sezon, în care Barcelona a câștigat Copa del Rey, deși a terminat pe un dezamăgitor loc trei în La Liga.

Ca și Jorginho, Messi strălucește pe plan internațional, fiind golgeter și contributor de top la Copa America, cu patru goluri și cinci pase decisive pe numele său. Dacă legendarul jucător va câștiga turneul (unde n-a triumfat niciodată) învingând duminică Brazilia, șansele sale la Balonul de Aur vor spori și mai mult.