Oakley Cannonier, copilul de mingi care i-a aruncat rapid balonul lui Trent Alexander-Arnold în semifinala Ligii Campionilor Liverpool - Barcelona din 2019, a primit un contract la nivel profesionist cu trupa de pe Anfield. Mingea aruncată rapid către jucătorul lui Liverpool i-a ajutat pe ”cormorani” să înscrie al patrulea gol al returului semifinalei, reușind astfel calificarea în finală.

HotNews.roFoto: Hotnews

În minutul 79 al returului semifinalei dintre Liverpool şi Barcelona, Cannonier i-a aruncat repede mingea lui Trent Alexander-Arnold, care a executat în mod surprinzător pentru catalani un corner, pasându-i coechipierului său Divock Origi, iar acesta a marcat al patrulea gol, sinonim cu calificarea în finală.

După doi ani, la vârsta de 17 ani, Cannonier a primit un contract de jucător profesionist la formația pe care a ajutat-o, Liverpool.

"Atacant plin de calităţi, care s-a alăturat echipei Liverpool la nivelul U12 de la clubul din oraşul lui natal, Leeds United, Cannonier a făcut parte din echipa Liverpool U18, în sezonul 2020-21. A reprezentat Anglia la mai multe niveluri de tineret", l-a caracterizat clubul englez, pe site-ul oficial.

Tânărul fotbalist a marcat de patru ori pentru echipa U18 a lui Liverpool.

După ce a trecut de Barcelona în semifinale, Liverpool a învins-o pe Tottenham în finală, cucerind astfel ediția 2018/19 a Ligii Campionilor.