Vedetele de la Manchester United, Real Madrid și Bayern München au avut o controversă încinsă chiar pe teren, în timpul meciului cu Elveția. Amănuntele au apărut curând în presa franceză și au fost repede preluate de Mirror.

Pogba, Varane si Rabiot la meciul Franta - ElvetiaFoto: Paul Greenwood/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Cei trei s-au înfruntat în timpul meciului jucat de Les Bleus în optimile turneului final cu Elveția, în care au rispit un avantaj de 3-1 înainte de a pierde de o manieră dramatică la loviturile de departajare.

Francezii veniseră la turneul final în postură de favoriți, după triumful lor de la Cupa Mondială de acum trei ani, dar au existat îngrijorări imediate cu privire la moralul echipei din pricina unei dispute publice dintre Olivier Giroud și Kylian Mbappé.

Au ieșit la iveală noi tensiuni în timpul partidei eliminatorii contra Elveției, când Paul Pogba a fost acuzat de neparticipare la fazele defensive.

Mijlocașul lui Manchester United marcase un gol senzațional de la mare distanță pentru a mări avantajul francezilor, dar fundașul dreapta Pavard de la Bayern l-a incitat pe Varane, apărătorul central de la Real Madrid, în criticile la adresa lui Pogba.

„Benj (Pavard) crede că nu participi suficient la apărare”, i-a spus Varane – care este puternic văzut ca îndreptându-se spre Old Trafford – lui Pogba, conform ziarului Le Parisien.

Aprecierea nu a fost deloc bine primită de cel incriminat, care s-a apropiat furios de Pavard, întrebându-l: „Ce-ai spus?”

Informațiile pretind că Pavard a răspuns cu injurii, întărind bănuielile că lipsa de armonie din echipă a contribuit la înfrângerea la penaltyuri.

Se crede că Pogba s-a scuzat în fața vicecăpitanului Varane la vestiar, înainte ca apărătorul să transmită un mesaj unificator către echipă.

Dar ziarul francez pretinde că aceasta a făcut prea puțin ca să atenueze relațiile tensionate dintre jucători, Mbappé și Giroud fiind printre cei încă îndârjiți.

Managerul Didier Deschamps se străduie din greu să consolideze coeziunea la nivelul celei arătate în Rusia în 2018, iar știrile spun că există multe probleme între jucătorii tineri și cei mai vechi.

Au înrăutățit atmosfera și reglementările anti-coronavirus, care i-au împiedicat pe jucători să iasă din bula echipei pentru a-și vizita familiile și prietenii.

Totuși, Didier Deschamps insistă că nu pleacă nicăieri, în ciuda faptului că echipa a fost eliminată dintre ultimele 16: „Nu asta e problema. Există unitate și solidaritate în această echipă. Eu sunt responsabil, când lucrurile merg rău, eu sunt cu ei și ei sunt cu mine. Vom găsi timpul ca să rezolvăm asta. Nu există formule magice, vom găsi echilibrul în viitor.”