Un penalty cel puțin controversat a ajutat Anglia să obțină calificarea în finala Euro 2020. Momentul în care Sterling a plonjat în careul danezilor a fost intens mediatizat pe net, iar un adevărat val de ironii a apărut după ce arbitrul Danny Makkelie a dictat lovitură de la 11 metri chiar și după consultarea sistemului VAR.

HotNews.roFoto: Hotnews

Arbitrul ar fi trebuit să oprească faza înainte ca Sterling să intre în careu: pe teren se aflau două mingi în același timp. După ce VAR-ul a stabilit că penaltiul trebuie acordat, portarul Kasper Schmeichel a fost incomodat de un suporter cu un laser.

Penaltiul primit de Sterling, cel mai controversat moment de la Euro 2020:

Meme-uri sugestive care circulă pe net după penaltiul care a dus Anglia în finala Euro 2020:

De știut:

Anglia s-a calificat în finala Euro 2020, după ce a învins Danemarca, cu scorul de 2-1, după prelungiri, miercuri seara, pe stadionul londonez Wembley, în a doua semifinală a competiţiei.

Anglia va întâlni Italia în prima sa finală la Euro şi a doua din istorie, după ce a cucerit titlul mondial în 1966, duminică, de la ora 22:00, tot pe Stadionul Wembley.

Damsgaard a deschis scorul pentru danezi cu o execuție superbă din lovitură liberă ('30), însă căpitanul Kjaer a înscris în propria poartă încercând să respingă o pasă a lui Sterling ('39). Englezii au dominat autoritar în prelungiri și s-au calificat în finală grație reușitei lui Kane ('104). Atacantul lui Tottenham a ratat penaltiul controversat obținut de Sterling (a căzut ușor în careu, decizia a fost confirmată după consultarea sistemului VAR), dar mingea respinsă de Schmeichel a revenit la el și acesta a îndeplinit o simplă formalitate.

Românul Ovidiu Haţegan a fost al patrulea oficial la semifinala de miercuri, iar Sebastian Gheorghe, arbitru asistent de rezervă.

Citește și:

Gareth Southgate, mândru de echipa sa după calificarea în finala Euro 2020 / Ce a spus selecționerul englez despre faza penaltiului

Eliminați, dar cu capul ridicat - Selecționerul Danemarcei: "Am traversat împreună atâtea încercări" / Ce a spus despre faza penaltiului

VIDEO Emma Răducanu, prezentă la semifinala Anglia - Danemarca - Predicția care i-ar face invidioși pe pariori