Danemarca a părăsit Euro 2020 în semifinale, dar selecționerul Kasper Hjulmand este sigur că "viitorul echipei sale este plin de speranţă".

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce a spus Kasper Hjulmand, selecționerul Danemarcei:

  • "Bravo Angliei pentru finală. Dar în primul rând vreau să-l felicit pe colegul meu Gareth Southgate pentru modul în care a lucrat, cu mulţi tineri jucători, la valorile pe care le-a adus echipei. A făcut o treabă foarte bună într-o funcţie dificilă.
  • Noi suntem decepţionaţi, evident, şi este foarte greu pentru mine să vorbesc imediat. Poate că va fi mai uşor peste câteva zile. Am fost foarte aproape de finală. Nu-mi găsesc cuvintele pentru a descrie cât de mult admir acest staff şi aceşti jucători, după ce am traversat împreună atâtea încercări. Noi avem doi jucători care şi-au salvat un coechipier (n.r. Christian Eriksen, victima unui stop cardiac în primul meci), am jucat un fotbal bun.
  • Sunt recunoscător faţă de Danemarca, pentru că aveam nevoie de acest suport, de această empatie, am primit multă susţinere şi este incredibil. Viitorul nostru este plin de speranţă, aceşti băieţi sunt minunaţi şi naţiunea poate să fie mândră de ei. Este o echipă incredibilă, care a făcut o treabă incredibilă, câştigând respectul întregii ţări.
  • Despre faza penaltiului: "Cu cinci secunde înainte ca Sterling să ia balonul, a mai existat o minge pe teren şi i-am făcut semn celui de-al patrulea oficial (n.r. Ovidiu Haţegan), dar jocul a continuat. Şi apoi şi-a întins piciorul. Nu a fost un fault de penalti. Este ceva care mă enervează chiar acum. Suntem foarte dezamăgiţi. Ştiu că sună ciudat acum, dar nu pot să nu am aceste sentimente. Una este să pierzi un meci, se întâmplă, dar înfrângerea în acest fel este dezamăgitoare, deoarece aceşti băieţi au luptat mult. Se simte amar, dar trebuie să digerăm acest lucru înainte de a putea discuta despre aceste sentimente. Este o modalitate amară de a părăsi turneul. Modul în care am pierdut face mai greu să înţelegem de ce am pierdut. Trebuie să fiu atent la ceea ce spun" - Kasper Hjulmand.

De știut:

Anglia s-a calificat în finala Euro 2020, după ce a învins Danemarca, cu scorul de 2-1, după prelungiri, miercuri seara, pe stadionul londonez Wembley, în a doua semifinală a competiţiei.

Anglia va întâlni Italia în prima sa finală la Euro şi a doua din istorie, după ce a cucerit titlul mondial în 1966, duminică, de la ora 22:00, tot pe Stadionul Wembley.

Damsgaard a deschis scorul pentru danezi cu o execuție superbă din lovitură liberă ('30), însă căpitanul Kjaer a înscris în propria poartă încercând să respingă o pasă a lui Sterling ('39). Englezii au dominat autoritar în prelungiri și s-au calificat în finală grație reușitei lui Kane ('104). Atacantul lui Tottenham a ratat penaltiul controversat obținut de Sterling (a căzut ușor în careu, decizia a fost confirmată după consultarea sistemului VAR), dar mingea respinsă de Schmeichel a revenit la el și acesta a îndeplinit o simplă formalitate.

Românul Ovidiu Haţegan a fost al patrulea oficial la semifinala de miercuri, iar Sebastian Gheorghe, arbitru asistent de rezervă.

Citește și:

Gareth Southgate, mândru de echipa sa după calificarea în finala Euro 2020 / Ce a spus selecționerul englez despre faza penaltiului

Ironiile fanilor pe net după penaltiul care a dus Anglia în finala Euro 2020 - Cele mai interesante meme-uri

"It's diving home" - Penaltiul care duce Anglia în finala Euro 2020, criticat de toată lumea / Ce a spus jucătorul care l-a obținut

VIDEO Emma Răducanu, prezentă la semifinala Anglia - Danemarca - Predicția care i-ar face invidioși pe pariori