​Selecţionerul englez Gareth Southgate a afirmat că echipa sa a dominat semifinala cu Danemarca și că merita să obțină calificarea mai departe. Acesta a spus că finala cu Italia "va fi cel mai mare test pe care Anglia şi-l poate imagina".

Gareth SouthgateFoto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Ce a spus Gareth Southgate, selecționerul Angliei:

  • Despre meciul cu Danemarca: "Eu cred că jucătorii mei au ştiut să răspundă la ceea ce ştiam că va fi o seară complicată. Până în semifinale, noi am avut un parcurs fără probleme, dar ştiam că la un moment vom încasa un gol şi va trebui să răspundem. Danemarca ne-a presat bine, a marcat un super gol, dar la raportul de forţe, numărul de intervenţii pe care portarii au fost nevoiţi să le facă şi, mai ales în repriza secundă, noi am fost mai periculoşi. Cred că merităm această calificare.

  • Le-am spus jucătorilor înainte de meci că au găsit întotdeauna o modalitate de a câştiga în ultimii ani, indiferent de scenariu, fie că am condus sau am fost conduşi, în prelungiri sau la penaltiuri. Am vrut ca ei să aibă încredere. Am fost foarte dominanți în ultima jumătate de oră şi am avut mai multă energie decât ei. Danemarca a făcut cinci schimbări rapid şi nu mai putea face în prelungiri, în timp ce noi, noi avem o bancă de rezerve care ne permite să fim în poziţia în care suntem".
  • Despre faza penaltiului: "Sincer, nu am revăzut faza. Mi s-a părut că Raheem a fost un ghimpe în apărarea lor tot meciul".

  • Despre finala cu Italia: "Cu Danemarca am păstrat bine mingea, în ciuda presiunii, dar cu Italia va trebui să o facem şi mai bine, pentru că este mult mai puternică. Va trebui să găsim soluţii. Danemarca nu a pierdut decât patru meciuri din 30 disputate înainte de meciul cu noi, iar Italia stă şi mai bine. Este o echipă de înalt nivel de cel puţin doi ani. I-am urmărit, i-am observat bine. Este o echipă care joacă cu multă energie şi stil, este greu să marchezi cu ei. Ei merită să fie în finală după ce au învins echipe precum Belgia şi Spania. Pentru noi, este cel mai mare test pe care ni-l putem imagina, dar trebuie să ne pregătim. Va fi o oportunitate formidabilă pentru noi să-i întâlnim" - Gareth Southgate, potrivit Agerpres.

De știut:

Anglia s-a calificat în finala Euro 2020, după ce a învins Danemarca, cu scorul de 2-1, după prelungiri, miercuri seara, pe stadionul londonez Wembley, în a doua semifinală a competiţiei.

Anglia va întâlni Italia în prima sa finală la Euro şi a doua din istorie, după ce a cucerit titlul mondial în 1966, duminică, de la ora 22:00, tot pe Stadionul Wembley.

Damsgaard a deschis scorul pentru danezi cu o execuție superbă din lovitură liberă ('30), însă căpitanul Kjaer a înscris în propria poartă încercând să respingă o pasă a lui Sterling ('39). Englezii au dominat autoritar în prelungiri și s-au calificat în finală grație reușitei lui Kane ('104). Atacantul lui Tottenham a ratat penaltiul controversat obținut de Sterling (a căzut ușor în careu, decizia a fost confirmată după consultarea sistemului VAR), dar mingea respinsă de Schmeichel a revenit la el și acesta a îndeplinit o simplă formalitate.

Românul Ovidiu Haţegan a fost al patrulea oficial la semifinala de miercuri, iar Sebastian Gheorghe, arbitru asistent de rezervă.

Citește și:

Eliminați, dar cu capul ridicat - Selecționerul Danemarcei: "Am traversat împreună atâtea încercări" / Ce a spus despre faza penaltiului

"It's diving home" - Penaltiul care duce Anglia în finala Euro 2020, criticat de toată lumea / Ce a spus jucătorul care l-a obținut

Ironiile fanilor pe net după penaltiul care a dus Anglia în finala Euro 2020 - Cele mai interesante meme-uri

VIDEO Emma Răducanu, prezentă la semifinala Anglia - Danemarca - Predicția care i-ar face invidioși pe pariori