Tabloidele engleze și daneze au început ironiile înainte de semifinala din această seară de pe Wembley. The Sun a ironizat Danemarca folosind baconul deoarece noridicii sunt mari importatori de șuncă în Anglia, în timp ce danezii s-au folosit de vikingi pentru a ”năvăli” spre englezi.

Sterling, gol pe WembleyFoto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ziarul englez The Sun a publicat un text însoţit de o fotografie în care steagul Angliei, Crucea Sfântului Gheorghe, este format din două felii de bacon puse pe o felie de pâine prăjită, cu mesajele ''aduceţi şunca acasă, băieţi'' şi ''vă vom mânca la micul dejun''. Danemarca este printre principalii furnizori de şuncă ai Marii Britanii.

The Sun scrie că englezii apreciază şi respectă din multe puncte de vedere Danemarca, însă în meciul de pe Wembley aceste lucruri nu vor mai conta.

În replică, un tabloid danez a publicat un articol cu o fotografie în care mai mulţi vikingi furioşi năvălesc spre steagul Angliei, cu textul ''venim acasă''.

Anglia și Danemarca se înfruntă miercuri în ultima semifinală de la Euro 2020. Învingătoarea va da piept cu Italia, în marea finală, duminică, pe Wembley.

Peste 60.000 fani vor avea acces în tribunele celebrului stadion londonez, conform Agerpres.