Partida Italia - Spania din semifinalele Euro 2020 nu a fost doar despre încrâncenare și luptă, iar Giorgio Chiellini a demonstrat asta din plin. Italianul a fost protagonistul unor momente amuzante la tragerea la sorţi pentru loviturile de departajare, deși Jordi Alba nu a gustat glumele.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Dat fiind faptul că în prelungiri nicio echipă nu a marcat, semifinala Italia - Spania de la Euro 2020 a mers la penaltiuri.

Căpitanii Giorgio Chiellini și Jordi Alba au fost chemați de centralul partidei pentru a desemna partea de stadion unde vor avea loc loviturile de departajare dar şi prima echipă care va executa.

Chiellini a fost convins că a câştigat prima tragere, în timp ce Jordi Alba susţinea contrariul. Căpitanul Italiei l-a tachinat pe fundaşul spaniol, spunându-i în glumă că este mincinos şi lovindu-l ușor peste obraz.

Arbitrul german Felix Brych a fost de acord cu Chiellini, care a câştigat şi a doua tragere la sorţi. El a sărbătorit luându-l în braţe pe Jordi Alba, care nu a părut prea încântat de cele petrecute.

La penaltiuri, marcatorul Spaniei din minutele regulamentare, Alvaro Morata, a ratat ultimul penalti al ibericilor, pentru ca Jorginho să trimită reprezentativa Italiei în ultimul act al competiției.

Federico Chiesa ('60) și Alvaro Morata ('80) au marcat golurile partidei dinainte de prelungiri.

Italia va juca finala Euro 2020, ultimul act având loc duminică, de la ora 22:00, pe Wembley. Squadra Azzurra va juca împotriva învingătoarei dintre Anglia și Danemarca.

Citește și: