Italia a reușit să se califice în finala Euro 2020 după ce a învins Spania la loviturile de departajare, scor 4-2. Fundașul italian Leonardo Bonucci a declarat la finalul partidei că a fost cel mai dificil meci pe care l-a jucat în toată cariera sa.

Leonardo BonucciFoto: Bagu Blanco/Pressinphoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ce a declarat Leonardo Bonucci după victoria cu Spania

  • ”A fost cel mai greu meci pe care l-am jucat vreodată. Felicitări Spaniei pentru joc. Încă o dată, Italia a arătat că are valoare, inimă şi capacitatea de a suferi.
  • Este o bucurie venită din suferinţă şi este minunat. Avem trei zile să ne recuperăm. Am făcut ceva incredibil, dar nu trebuie să ne mulţumim cu atât.
  • Suntem în finală. Va trebui să avem aceeaşi voinţă, să facem aceleaşi sacrificii pentru a aduce în Italia ceva ce ne lipseşte de 50 de ani (n.r. - ultima victorie a Italiei în finala Euro a fost în 1968)".

De știut:

Italia s-a calificat în finala Euro 2020, după ce a învins Spania la loviturile de departajare, scor 4-2. Alvaro Morata, cel care a trimis partida în prelungiri egalând în minutul 80 (1-1), a ratat ultimul penalti al ibericilor. Tehnicul Jorginho a fost mult mai calm și a trimis reprezentativa lui Roberto Mancini în ultimul act al competiției cu o execuție marcă înregistrată.

Pentru Italia a marcat Federico Chiesa ('60), iar pentru Spania a înscris Alvaro Morata ('80).

Citește și: