Italia a reușit să învingă Spania la loviturile de departajare, scor 4-2, calificându-se astfel în finala Euro 2020. Roberto Mancini, selecționerul Italiei, se păstrează modest și cumpătat, dar își laudă jucătorii pentru performanța realizată.

Italia, in finala Euro 2020Foto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

După golurile lui Federico Chiesa ('60) și Alvaro Morata ('80), Italia și Spania nu au mai reușit să marcheze așa că semifinala a fost tranșată la penaltiuri.

Alvaro Morata, marcatorul Spaniei din minutele regulamentare, a ratat ultimul penalti al ibericilor, pentru ca Jorginho să trimită reprezentativa Italiei în ultimul act al competiției.

După partidă, Roberto Mancini a fost calculat în declarații, dar nu a ratat ocazia de a-și lăuda jucătorii.

”Am suferit de pe urma driblingurilor Spaniei, dar ne-am așteptat. Italia a crezut în toate astea. Acum trebuie să ne recuperăm energia și să terminăm ce am început. Dacă am ajuns în acest punct, meritele nu îmi aparțin mine, ci acestor băieți care au crezut în acest lucru. Nu s-a terminat încă, mai avem un pas.

A fost foarte dificil, Spania este o echipă grozavă. Au jucat foarte bine și sunt maeștrii la driblinguri. Am făcut un meci bun, dar nu la fel de bun ca de obicei. Am știut că va fi foarte greu”, a declarat Roberto Mancini potrivit Gazzetta dello Sport.

Italia va juca finala Euro 2020, ultimul act având loc duminică, de la ora 22:00, pe Wembley. Squadra Azzurra va juca împotriva învingătoarei dintre Anglia și Danemarca.

Citește și: