Spania a fost eliminată dramatic de la Euro 2020, ibericii cedând la penaltiuri împotriva Italiei. La finalul partidei, Luis Enrique a atins mai multe subiecte, tehnicianul precizând și cu cine va ține în marea finală de pe Wembley (duminică, 11 iulie, ora 22:00).

Luis EnriqueFoto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Luis Enrique surprinde: Voi ține cu Italia în finală

  • "Sunt fericit cu ceea ce am văzut în această seară: nivelul a fost unul incredibil, între două formații de calitate care au încercat să joace fotbal.
  • Cred că a fost un spectacol pentru pasionații de fotbal. Felicit Italia și sper că va avea o nouă evoluție bună în finală, încercând să câștige trofeul.
  • Nu am regrete. Am fost ca două mașini sport care se întreceau, cap la cap, a fost unul dintre cele mai bune meciuri pe care le-am văzut la Euro.
  • Nu a fost o seară tristă pentru noi, deloc, iar fotbalul ne-a reamintit că poţi câştiga sau poţi pierde. Nu suntem descurajaţi, trebuie să ne felicităm adversarii.
  • Am spus înainte de Euro că suntem printre cele opt echipe capabile să câştigăm, deci nu m-am înşelat. Ne întoarcem ştiind că puteam câştiga competiţia.
  • I-am văzut pe Chiellini și Bonucci descurcându-se cu Lukaku și m-am gândit că ar fi mai bine să scot punctul de referință, adăugând un alt jucător la mijloc. A fost un plan bun, am dominat Italia și am jucat foarte bine. Voi ține cu Italia în finală" - Luis Enrique.

De știut:

Italia s-a calificat în finala Euro 2020, după ce a învins Spania la loviturile de departajare, scor 4-2. Alvaro Morata, cel care a trimis partida în prelungiri egalând în minutul 80 (1-1), a ratat ultimul penalti al ibericilor. Tehnicul Jorginho a fost mult mai calm și a trimis reprezentativa lui Roberto Mancini în ultimul act al competiției cu o execuție marcă înregistrată.

Pentru Italia a marcat Federico Chiesa ('60), iar pentru Spania a înscris Alvaro Morata ('80).

Loviturile de departajare:

  • Italia: Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho au transformat / Locatelli a ratat;
  • Spania: Moreno şi Alcantara au transformat / Olmo şi Morata au ratat.

În marea finală de duminică, 11 iulie, ora 22:00, Italia se va duela cu învingătoarea meciului dintre Anglia și Danemarca (7 iulie, ora 22:00).

VIDEO Fericirea are chipul tău - Reacția fanilor italieni după ce Squadra Azzurra a eliminat Spania și s-a calificat în finala Euro 2020

Presa italiană: Nopțile magice continuă - Jurnaliștii iberici: Penaltiuri blestemate