​Nu au putut călători la Londra, așa cum și-ar fi dorit, din cauza pandemiei, dar și-au susținut echipa din Piazza del Popolo din Roma. Fanii italieni au făcut spectacol după penaltiul decisiv marcat de Jorginho. Squadra Azzurra a eliminat Spania la penaltiuri și este în finala Euro 2020.

Fani ai Italiei pe strazile RomeiFoto: Matteo Nardone/Pacific Press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Presa italiană: Nopțile magice continuă - Jurnaliștii iberici: Penaltiuri blestemate

De știut:

Italia s-a calificat în finala Euro 2020, după ce a învins Spania la loviturile de departajare, scor 4-2. Alvaro Morata, cel care a trimis partida în prelungiri egalând în minutul 80 (1-1), a ratat ultimul penalti al ibericilor. Tehnicul Jorginho a fost mult mai calm și a trimis reprezentativa lui Roberto Mancini în ultimul act al competiției cu o execuție marcă înregistrată.

Pentru Italia a marcat Federico Chiesa ('60), iar pentru Spania a înscris Alvaro Morata ('80).

Loviturile de departajare:

  • Italia: Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho au transformat / Locatelli a ratat;
  • Spania: Moreno şi Alcantara au transformat / Olmo şi Morata au ratat.

Pe Wembley, Italia și Spania au fost susținute de fanii care locuiesc în Marea Britanie. Asta nu înseamnă că lumea nu s-a strâns pentru a vedea marele meci.

În Piazza del Popolo din Roma au fost mii de fani ai Italiei care au uitat de pandemie, restricții și distanțare socială.

Penaltiul decisiv transformat de Jorginho a declanșat fiesta, iar ce a ieșit puteți vedea mai jos.

Italia va juca finala Euro 2020, ultimul act având loc duminică, de la ora 22:00, pe Wembley. Squadra Azzurra va juca împotriva învingătoarei dintre Anglia și Danemarca.