Maurizio Sarri, noul antrenor al lui Lazio, știe cât de greu este să ai în lot un star precum Cristiano Ronaldo. Tehnicianul l-a avut sub comandă în sezonul 2019/2020 și susține că să-l antrenezi pe fotbalistul portughez este mai complicat decât ar părea.

HotNews.roFoto: Hotnews

În sezonul 2019/2020, Sarri l-a avut la dispoziție pe Cristiano Ronaldo la Juventus, portughezul ajutându-l la câștigarea titlului în Serie A. Chiar și așa, Sarri susține că situația lusitanului poate fi uneori greu de gestionat.

Sarri și relația profesională cu Cristiano Ronaldo

”Cristiano Ronaldo este un brand multinațional cu interese personale, iar acestea trebuie să coincidă cu cele ale clubului la care joacă.

Este o situație greu de gestionat din toate punctele de vedere. Iar eu mă consider un bun antrenor, nu un manager.

Sunt și aspecte pozitive, evident, pentru că Ronaldo vine cu golurile în fiecare sezon. Când cineva ajunge la aceste numere, este clar că se situează peste nivelul echipei.

Depinde doar de nevoile clubului (n.r. dacă Ronaldo va rămâne sau nu la Juventus). În opinia mea, este mai bine să pierzi un jucător, decât cinci sau șase”, a declarat tehnicianul în vârstă de 62 de ani.

Lazio Roma a anunțat la începutul lunii iunie căMaurizio Sarri este noul antrenor principal, luându-i locul lui Simone Inzaghi.