CFR Cluj va juca, marţi, pe teren propriu, de la ora 20:00, contra echipei Borac Banja Luka, campioana Bosniei și Herțegovinei, în turul 1 preliminar al Champions League. Aflat la debut, Marius Șumudică simte din plin presiunea unei astfel de partide.

HotNews.roFoto: Hotnews

CFR Cluj își începe aventura europeană din noul sezon cu un duel dificil contra campioanei Bosniei și Herțegovinei, Borac Banja Luka. Prima partidă va avea loc chiar în Gruia, marcând de asemenea debutul tehnicianului Marius Șumudică la CFR.

Borac Banja Luka are un lot evaluat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 6.65 milioane de euro. Almedin Ziljkic, extremă dreaptă, este cel mai valoros jucător din lotul bosniacilor (700.000 de euro). Prin comparație, lotul CFR-ului este cotat la 28.90 de milioane de euro.

Un alt detaliu interesant este acela că antrenorul bosniacilor are doar 36 de ani. Marko Maksimovic a fost numit la cârma echipei la sfârșit de 2020, iar de atunci echipa a pierdut doar 18 meciuri. Tehnicianul este fost jucător la Borac.

Tehnicianul CFR-ului, Marius Șumudică, a declarat că are mari emoțiipentru partida de marți, mai ales că marchează revenirea sa în România.

"Nici când jucam cu Beşiktaş sau Galatasaray, ultimele echipe întâlnite în Turcia, nu am avut astfel de emoţii. De două zile nu prea mă odihnesc. Este o revedere cu fotbalul românesc, cu fotbalul din ţară.

Sunt cinci ani de zile de când am fost cu Astra în competiţiile europene. Sunt emoţii, sunt umane, ca şi dezamăgirile, ca şi entuziasmul. Cred că ne-am pregătit foarte bine şi cred că aceste emoţii vor dispărea la primul fluier”, a spus Marius Șumudică, despre duelul cu Borac Banja Luka.

Echipe probabile:

CFR Cluj: Arlauskis - Susic, Bouhenna, Cestor, Camora - Rodriguez, Tahiri - Deac, Păun, Petrila - Omrani.

Borac Banja Luka: Pavlovic - Dujakovic, Milojevic, Jovanovic, Kujundic - Brtan, Vojnovic - Zakaric, Vranjes, Zilikic - Lukic.

CFR Cluj - Borac Banja Luka este LiveScore pe HotNews și în direct pe Digsport 1. Partida retur din Bosnia este programată pe 13 iulie, de la ora 21:00. ​