Obiectivul primar al președintelui Barcelonei, Joan Laporta, rămâne fără dubii încercarea de a-l păstra pe Lionel Messi în Catalonia. Conducerea clubului se luptă din răsputeri să finalizeze prelungirea contractului starului argentinian, dar sunt multe aspecte care în prezent stau în calea acesteia.

Lionel MessiFoto: Jose Breton/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Laporta și Mateu Alemany, directorul sportiv al Barcelonei, încearcă să vândă cât de mulți jucători pot pentru a scădea plafonul financiar care oricum va fi îngreunat de un nou contract al lui Messi. Pe lângă asta, clubul caută să nu piardă niciun jucător gratis.

Samuel Umtiti și Miralem Pjanic, de exemplu, au primit propunerea de a-și termina contractul cu Barcelona cât mai curând. Ei sunt plătiți între 16 și 18 milioane de euro, iar plecarea lor ar fi o gură de aer pentru catalani. Până acum, amândoi au refuzat, dar se așteaptă să accepte până la finalul verii.

Starul Philippe Coutinho va fi și el pus pe lista transferurilor, dar este nevoie de interesul cluburilor pentru a se realiza mutarea. Dacă brazilianul va fi transferat, catalanii vor mai elibera 50 de milioane de euro.

Francisco Trincao și Junior Firpo sunt deja pe lista unor cluburi de Anglia, așa că Barcelona va mai face rost de câteva milioane de euro.

Lista nu se oprește aici. Martin Braithwaite, Carles Alena, Clement Lenglet și chiar Antoine Griezmann ar putea fi vânduți pentru ca Lionel Messi să nu plece de la Barcelona, potrivit Marca.com.

Începând de la 1 iulie, Messi nu mai este jucătorul Barcelonei, el fiind liber de contract. În vârstă de 34 de ani, Messi se află în prezent la Copa America, acolo unde evoluează alături de naționala Argentinei și este în semifinalele competiției.​