Germanul Pascal Ackermann (BORA - hansgrohe) a câştigat, sâmbătă, prologul Turului ciclist al Sibiului, un contratimp individual desfăşurat, conform tradiţiei, în centrul vechi al oraşului, informează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ackermann a fost cronometrat cu timpul de 3 min 18 sec 38/100 pe cei 2,5 km, fiind urmat la trei secunde de coechipierul său estonian Martin Laas şi de italianul Riccardo Stacchiotti (Vini Zabu).

Primul român care a încheiat proba a fost Daniel Crista (echipa naţională a României), pe locul 15, la secunde secunde de câştigător.

Printre ultimii care au luat startul în contratimp s-au numărat Eduard Grosu (naţionala României) şi olandezul Ivar Slik (ABLOC CT), câştigătorul prologului din 2019, fiind lipsiţi de şansă din cauza parcursului ud şi alunecos, astfel că s-au clasat pe locuri modeste, 163, respectiv 159.

Ackermann este primul purtător al tricoului galben de lider al cursei, dar îl are şi pe cel de lider în clasamentul pe puncte. Cel mai bun tânăr ciclist (U23) este germanul Tim Wollenberg (Maloja Pushbikers).

Prima etapă este programată duminică, pe traseul Sibiu - Sebeş - Jina - Răşinari - Păltiniş, cu o lungime de 177,9 km.

Anul trecut cursa a fost câştigată de Gregor Mühlberger (BORA - hansgrohe).