Danemarca a avut parte de un început teribil de Campionat European: și-a văzut liderul Christian Eriksen prăbușindu-se pe teren și a pierdut primele două meciuri din faza grupelor. Reprezentativa pregătită de Kasper Hjulmand nu a renunțat la luptă, s-a mobilizat incredibil și s-a calificat în semifinale după ce a obținut trei victorii la rând, ultima dintre ele la Baku, sâmbătă, scor 2-1 în fața Cehiei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Danemarca a condus cu 2-0 la pauză grație golurilor marcate de Delaney ('5) și Dolberg ('42). Schick a redus repede din diferență pentru Cehia ('49 - a cincea reușită la acest turneu final, la egalitate cu Cristiano Ronaldo în fruntea clasamentului golgheterilor), dar golul egalizator nu a venit.

În semifinale, Danemarca va juca în data de 7 iulie, de la ora 22:00, pe Stadionul Wembley, împotriva învingătoarei dintre Ucraina și Anglia.

Au evoluat echipele:

Cehia: Vaclik – Coufal, Celustka (Brabec ’65), Kalas, Boril – Holes (Jankto ’46), Soucek – Masopust (Krmencik ’46), Barak, Sevcik (Darida ‘80) – Schick (Vydra ‘79). Selecţioner: Jaroslav Silhavy.

Danemarca: Schmeichel – Christensen (Andersen ’81), Kjaer, Vestergaard – Stryger (Wass ’71), Hojbjerg, Delaney (Jensen ’81), Maehle – Braithwaite, Dolberg (Poulsen ’60), Damsgaard (Norgaard ’60). Selecţioner: Kasper Hjulmand.

Arbitri: Bjorn Kuipers – Sander van Roekel, Erwin Zeinstra (toţi trei Olanda) – Serghei Karasev (Rusia); Arbitri VAR: Pol van Boekel, Kevin Blom (ambii Olanda), Filippo Meli, Massimiliano Irrati (ambii Italia).

Desfășurarea partidei dintre Danemarca și Cehia:

Cehii au forțat, dar golul egalizator nu a venit: Danemarca merge în semifinalele Euro 2020.

Repriza secundă este prelungită cu șase minute.

'82 Maehle ajunge într-o poziție foarte bună după câteva pase superbe ale danezilor, trage la scurt, dar Vaclik scoate în corner.

'78 Poulsen trage din prima de la marginea careului, Vaclik se întinde și respinge.

'74 Barak centrează perfect pentru Soucek, dar Schmeichel respinge în corner în ultimul moment.

'63 Poulsen și Soucek se duelează pentru balon și cehul este lovit în cap (a fost bandajat).

'49 Schick deviază perfect de lângă Vestergaard și Schmeichel nu mai ajunge la minge: Cehia vs Danemarca 1-2.

'46 Krmencik șutează bine din afara careului, dar Schmeichel are un reflex bun. După câteva secunde, portarul danez are o nouă intervenție bună la șutul lui Barak.

Pauză la Baku: Cehia vs Danemarca 0-2.

'45+1 Coufal cade pe piciorul lui Maehle și danezul rămâne întins pe gazon.

'42 Maehle centrează superb cu exteriorul și Dolberg înscrie cu un șut din prima din marginea careului mic: Cehia vs Danemarca 0-2.

'37 Damsgaard avansează, intră cu mingea în careu și șutează puternic, dar Vaclik are o intervenție bună.

'35 Soucek ratează foarfeca, mingea ajunge la Holes, dar șutul acestuia este prins de Schmeichel.

'27 Braithwaite ajunge în careu, dar nu este ajutat și este nevoit să tragă la colțul scurt dintr-un unghi dificil (nu a prins cadrul porții).

'21 Holes primește o pasă pe culoar, dar Schmeichel iese din poartă și intervine la timp.

'17 Stryger centrează în careu, dar Delaney ratează șutul.

'13 Damsgaard primește o pasă extraordinară de la Hojbjerg, încearcă să strecoare balonul pe lângă Vaclik, dar mingea este oprită de un fundaș în drumul ei spre poartă.

'5 Delaney rămâne nemarcat în careu și îl învinge pe Vaclik cu o lovitură de cap: Cehia vs Danemarca 0-1.