Fanii din Marea Britanie nu vor putea să-și susțină favoriții pe Olimpico la sfertul de finală de la Euro 2020 contra Ucrainei, de pe 3 iulie. Autoritățile italiene impun tuturor celor care vin din Marea Britanie, vaccinați sau nu, carantină timp de cinci zile de la intrarea în țară.

Bucuria fanilor englezi pe durata Euro 2020Foto: Ian Stephen/ProSports / Shutterstock Editorial / Profimedia

Persoanele care locuiesc în Marea Britanie pot intra în Italia, dar trebuie să stea în izolare timp de cinci zile, ceea ce înseamnă că, dacă un suporter ar fi plecat la Roma miercuri dimineaţă, ar fi obligat să stea în carantină până duminică, o zi după meciul Ucraina - Anglia, potrivit Daily Mail.

Singurul mod în care o persoană poate evita obligaţia de izolare este să demonstreze că merge în Italia pentru "muncă, tratament medical sau pentru o urgenţă".

Suporterii englezi sunt furioşi pentru că, spre deosebire de ei, personalul UEFA şi invitaţii forului european vor primi o scutire de carantină atunci când vor călători la Londra pentru semifinalele şi finala turneului de luna viitoare.

În aceste condiţii, Federaţia Engleză de Fotbal va facilita ca suporterii aflaţi printre cei 30.000 de britanici care locuiesc în Italia după Brexit să primească bilete prin intermediul ambasadei Regatului Unit la Roma, conform News.ro.

De asemenea, echipa antrenată de Gareth Southgate ar putea primi susţinere de la fani din rândul celor 1,2 milioane de persoane născute în Marea Britanie, dar care trăiesc în Uniunea Europeană şi se pot deplasa în "Cetatea Eternă" pentru meciul de sâmbătă, de la ora 22.00, atâta timp cât nu au fost în Marea Britanie în ultimele 14 zile.​

Sferturi:

2 iulie

19:00, Sankt Petersburg: Elveția vs Spania

22:00, Munchen: Belgia vs Italia

3 iulie

19:00, Baku: Cehia vs Danemarca

22:00, Roma: Ucraina vs Anglia.

Semifinale:

6 iulie, 22:00, Londra: Belgia / Italia vs Elveția / Spania

7 iulie, 22:00, Londra: Ucraina / Anglia vs Cehia / Danemarca.

Finala:

11 iulie, ora 22:00, Londra: Belgia/Italia/Elveția/Spania vs Ucraina/Anglia/Cehia/Danemarca.