Brazilia îl va omagia pe legendarul fotbalist Diego Armando Maradona prin atribuirea numelui său unei piețe din Rio de Janeiro, concomitent cu instalarea unei statui cu el în respectiva locație.

Diego MaradonaFoto: ALEJANDRO PAGNI / AFP / Profimedia

Legea care numeşte "Plaza Diego Armando Maradona" o mică piaţă situată în faţa consulatului argentinian din Rio de Janeiro, în cartierul Botafogo, a fost promulgată săptămâna trecută de Consiliul municipal, care a început deja procedurile pentru a comanda sculptura.

"Încă nu avem o dată stabilită pentru inaugurarea statuii, dar construcţia acesteia este prevăzută în proiectul de lege aprobat", a declarat marţi consilierul local Felipe Michel, autorul iniţiativei.

"O piaţă cu numele unui fotbalist pe care îl admir atât de mult este foarte importantă pentru un oraş turistic precum Rio de Janeiro. Cu siguranţă va atrage mulţi iubitori de fotbal şi va promova în continuare turismul în oraş", a adăugat fostul fotbalist şi preşedinte al Comisiei pentru sport a Consiliului.

Potrivit lui Felipe Michel, în ciuda rivalităţii fotbalistice dintre Brazilia şi Argentina, Rio de Janeiro nu putea să nu onoreze un idol atât de important pentru sportul mondial.

Maradona, căpitanul selecţionatei Argentinei care a cucerit Cupa Mondială în 1986, a murit în urma unui infarct, pe 25 noiembrie 2020, la vârsta de 60 de ani, la doar câteva săptămâni după o operaţie pe creier, pentru îndepărtarea unui cheag de sânge.

Echipa SSC Napoli, pe care starul argentinian a ajutat-o să câştige singurele două titluri de campioană a Italiei din istoria sa, a schimbat deja numele stadionului său San Paolo, care se numeşte acum Stadio Diego Armando Maradona, potrivit Agerpres.

Citește și: