Naționala Angliei s-a calificat în sferturile Campionatului European, după ce a învins Germania, scor 2-0, marți, în al patrulea meci disputat de băieții lui Gareth Southgate pe Wembley.

Nationala Angliei si bucuria goluluiFoto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sterling a deschis scorul în minutul 75. Kane a reușit să spargă gheața în minutul 86 (a marcat primul său gol la Euro 2020).

De știut:

  • Anglia a învins Germania într-o fază eliminatorie pentru prima oară după 55 de ani.
  • Pentru Germania, aceasta este prima înfrângere suferită în optimile unui turneu final.
  • În sferturi, Anglia va juca împotriva învingătoarei dintre Suedia și Ucraina (are loc tot marţi, de la ora 22:00, la Glasgow).

Au evoluat următoarele echipe:

Anglia: Pickford - Walker, Maguire, Stones - Trippier, Rice (Henderson '88), Philips, Shaw - Saka (Grealish '69), Kane, Sterling. Selecţioner Gareth Southgate;

Germania: Neuer - Ginter (Emre Can '88), Hummels, Rudiger - Kimmich, Goretzka, Kroos, Gosens (Leroy Sane '88) - Havertz, Werner (Gnabry '68), Muller (Musiala '90+2). Selecționer Joachim Low.

Desfășurarea partidei dintre Anglia și Germania:

'90+1 Goretzka trimite mingea în fața porții cu o execuție spectaculoasă, dar Havertz nu ajunge la timp pentru a înscrie.

'86 Gnabry pierde mignea la jumătatea terenului, Grealish centrează din flancul stâng și Kane înscrie cu o lovitură de cap: Anglia vs Germania 2-0.

'81 Muller scapă singur cu Pickford, trage de la marginea careului, dar ratează incredibil ținta și Anglia scapă fără gol primit.

'75 După o fază superbă a englezilor, Shaw centrează în fața porții și Sterling deschide scorul pe Wembley: Anglia vs Germania 1-0.

'49 Havertz șutează din prima, sub bară, dar Pickford are un reflex bun și respinge în corner.

'45+1 Mingea ajunge cu mult noroc la Kane, acesta scapă singur cu Neuer, dar ratează preluarea și Hummels respinge la timp.

'32 Kroos pasează pe culoar pentru Werner, acesta șutează, dar Pickford intervine perfect.

'16 Neuer se întinde și respinge în corner șutul lui Sterling din afara careului. La faza următoare, portarul Germaniei prinde fără probleme mingea trimisă cu capul de Maguire.

'9 Kroos încearcă să surprindă din lovitură liberă, dar Rice respinge.

Sursă foto: Kieran McManus/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia