Franța a părăsit Euro 2020 în faza optimilor, asta deși în minutul 80 al partidei cu Elveția de pe Arena Națională conducea cu 3-1. Trupa lui Didier Deschamps a fost învinsă la penaltiuri (Mbappe a fost singurul care a ratat), iar presa speculează deja numele noului selecționer al "Cocoșilor galici".

Didier DeschampsFoto: Paul Greenwood/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

În vârstă de 52 de ani, Didier se află la cârma Franței de nouă ani, iar cel mai important rezultat este de departe câștigarea titlului mondial în 2018.

Înfrângerea este greu de digerat pentru o națiune importantă în fotbal precum Franța, iar presa din Hexagon lansează deja numele înlocuitorului lui Deschamps: Zinedine Zidane.

Zizou (49 de ani) este liber de contract după despărțirea de Real Madrid, iar fostul decar al Franței este pregătit pentru o nouă aventură în carieră.

Explicațiile lui Deschamps pentru eliminarea Franței

  • "Chiar dacă nu a marcat vreun gol la acest Euro, Kylian a fost decisiv pentru noi în multe acțiuni de la acest turneu. Apoi, și-a asumat responsabilitatea de a executa un penalti (n.r. al cincilea), iar nimeni nu este cu adevărat supărat pe el".
  • Dacă există un regret, acela este că nu am gestionat avantajul celor două goluri avute (3-1). Am forţat până la final. La loviturile de departajare orice este posibil. De multe ori s-a terminat cu bine pentru noi, dar nu a fost şi cazul în seara aceasta. E multă tristeţe în lot.
  • În faţa unei frumoase echipe a Elveţiei am reuşit să ne revenim, să reglăm tirul, până în ultimele zece minute ... Echipa Franţei este obişnuită să fie una solidă, însă azi a fost fragilă.
  • Am vorbit cu jucătorii, știam puterea echipei noastre, am avut multe momente magnifice împreună. Doare cu adevărat (n.r. această eliminare), a provocat multă întristare. Au fost multe lucruri pe care le-am făcut bine în acest meci, dar nu pe toate. Nu trebuie să ne gândim prea mult la această partidă, nu ne va ajuta deloc.
  • Acest Euro a fost cu adevărat dificil, nu caut scuze. Campioana Europeană și cea Mondială au fost trimise acasă (n.r. Portugalia și Franța). Doare, dar trebuie să acceptăm acest lucru. Dacă ne oprim aici, înseamnă că nu meritam mai mult", a conchis Didier Deschamps.