​Nicușor Dan a fost prezent la meciul de poveste dintre Franța și Elveția de pe Arena Națională (optimi, Euro 2020), duel care a dus la eliminarea campioanei mondiale en-titre. Primarul general al Capitalei a comentat și materialul apărut în L'Equipe, acolo unde jurnalistul Hugo Delom a spus, printre altele, că Bucureștiul este departe de a fi "Micul Paris".

Nicușor Dan Foto: PMB

Bucureștiul, suprapunere de cinci etape arhitecturale

"Am văzut, am văzut (n.r. materialul din L'Equipe despre București). După cum ştiţi, am avut o vizită a viceprimarului din Paris, care s-a plimbat pe străzile din București, și a găsit mai mult din decât au găsit jurnaliștii de la L’Equipe.

De fapt, Bucureștiul nu e doar , ci e o suprapunere de cinci etape arhitecturale, iar copia Parisului e doar una dintre ele" - Nicușor Dan, la finalul partidei dintreFranța și Elveția.

Capitala, la înălțimea Euro 2020

„Am fost la înălțimea acestui eveniment și au muncit foarte mulți oameni pentru asta și trebuie felicitați cu toții. Am anumite cunoștințe de fotbal. Spectacolul a fost total! Ce e important pentru mine e că București a fost la înălțimea acestui eveniment și trebuie să fim cu toții mândri de asta.

M-am întâlnit chiar cu șeful UEFA, am schimbat câteva cuvinte. După cum știți, UEFA nu lasa lucrurile la voia întâmplării. A existat un reprezentant aici poate mai bine de o lună, în urmă cu vreo 3-4 săptămâni a venit reprezentantul lor pentru gazon și a văzut gazonul, deci nimic nu a fost lăsat la voia întâmplării.

Bucureștiul, după turneul de luna asta, a intrat în circuitul marilor stadioane din lume și pe zona de evenimente o să aveți surprize interesante de la noi, alte evenimente decât fotbal. O să vedeți în curând", a conchis Nicușor Dan, citat de Digisport.

Ce meciuri a găzduit Bucureștiul la Euro 2020

Austria - Macedonia de Nord 3-1 / 9.082 spectatori

Ucraina - Macedonia de Nord 2-1 / 10.001 spectatori

Ucraina - Austria 0-1 / 10.472 spectatori

Franța - Elveția 3-3 (4-5 penaltiuri) / 22.642 spectatori.