Franța a fost eliminată prematur de la Euro 2020, în optimi de către Elveția, pe Arena Națională. După înfrângerea la loviturile de departajare, presa franceză nu i-a iertat pe jucători pentru dezamăgirea produsă.

Franta, eliminata pe Arena NationalaFoto: FRANCK FIFE / AFP / Profimedia

"Anihilaţi, Distruşi, Devastaţi", a scris L'Equipe, care subliniază că selecţionerul Didier Deschamps a greşit sistemul de joc la meciul cu Elveţia şi s-a bazat doar pe individualităţi.

Pentru Le Figaro, Karim Benzema a fost "singurul salvat dintr-un naufragiu colectiv".

Le Parisien susţine că naţionala Franţei, după jocul prestat cu Elveţia, nu merita să meargă mai departe. Jurnaliştii remarcă şi faptul că Kylian Mbappe a avut o prestație palidă la Euro 2020: nu a reuşit să marcheze niciun gol şi în plus a ratat penaltiul decisiv.

Presa elveţiană anunţă că întreaga Elveţie este "în transă", după victoria extraordinară în faţa Franţei.

Gazzetta dello Sport titrează pe prima pagină: "Ciao, Ciao, Mbappe". "Vedeta a ratat penaltiul decisiv şi Elveţia a trimis acasă supercampioana mondială", au adăugat italienii.

Elveția a oferit surpriza turneului eliminând Franța, campioana mondială, după o partidă spectaculoasă pe Arena Națională.

Reprezentativa pregătită de Vladimir Petkovic a fost condusă cu 3-1, dar a trimis partida în prelungiri după ce a înscris în minutele 81 și 90 (3-3).

După 30 de minute în care nu s-a mai marcat, Kylian Mbappe a fost singurul care nu a reușit să transforme la loviturile de departajare (5-4 pentru elvețieni), iar Elveția merge mai departe la Euro 2020.

În sferturile de finală, Elveţia va juca împotriva Spaniei pe 2 iulie, de la ora 19:00, la Sankt Petersburg.

Citește și: