Cel mai așteptat meci al ”optimilor” se ține marți, pe Wembley, între Anglia și Germania. Britanicii sunt favorizați întrucât nu au pierdut timpul cu plecări în afara Londrei. Tocmai englezii, care au aderat bucuroși la Brexit, sunt singurii care susțin primele patru jocuri la rând de la turneul final pe teren propriu!

Euro 2020Foto: Jane Barlow / PA Images / Profimedia

Anglia - Germania (marți, 29 iunie, ora 19:00, Londra)

”Nu e rău să câștigi grupa neînvins, cu 7 puncte”, crede stoperul Harry Maguire, de la Manchester United, luat în lotul Three Lions de către Gareth Southgate, deși nu este complet refăcut.

Atacant de legendă la naționala Albionului, Alan Shearer nu l-a scos de la inimă pe căpitanul Harry Kane, vârf de atac fără gol marcat la Euro 2020.

”Nu vă atingeți de el! O să vedeți că își va reveni”, l-a sfătuit Shearer pe fostul său coleg de echipă, actualul selecționer Southgate.

Nemții vin cu o grămadă de probleme și de incertitudini. Implicați mai degrabă în chestiuni pe lângă sport, cum a fost dialogul cu Ungaria lui Orban, Germania a uitat cum este să-și domine adversarul pe teren. Iar semnele de slăbiciune din preliminarii nu au fost întâmplătoare.

Germania a fost la 6 minute de eliminarea de la Euro, chinuită fiind de o Ungaria temerară și luptătoare până la sacrificiu.

La Superbet, Germania are cota 3va răpune Anglia în cele 90 de minute regulamentare.

Suedia - Ucraina (marți, 29 iunie, ora 22:00, Glasgow)

Ultima ”optime” nu se arată din cale afară de atrăgătoare. Doar culorile le aseamănă pe Suedia și pe Ucraina.

Trupa lui Sevcenko este singura formație calificată de pe locul 3 cu doar 3 puncte (toate celelalte au câte 4 puncte).

Ucraina n-a avut ghinionul Finlandei și Slovacia, care pleacă acasă fiecare cu același număr de puncte. Și nici al Danemarcei, care s-a cocoțat pe locul 2 cu 3 puncte.