Anglia vs Germania, poate cel mai tare duel al optimilor, deschide ziua de marți, 29 iunie, la Euro 2020 și se va disputa pe Wembley. Suedia și Ucraina se vor înfrunta în ultima partidă a acestei faze eliminatorii, la Glasgow.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Anglia - Germania (19:00)

Anglia dă piept cu Germania în penultimul meci al optimilor de la Euro 2020. Englezii au avantajul terenului propriu, meciul având loc pe Wembley.

Trupa lui Southgate s-a calificat în această fază după ce a câștigat grupa D, cu șapte puncte acumulate.

De cealaltă parte, Germania a fost foarte aproape de o eliminare, în cazul în care nu reușea să egaleze în disputa cu Ungaria din ultima partidă a grupei. Până la urmă, germanii au terminat pe doi ”grupa morții”, în fața Portugaliei și în spatele Franței, amândouă eliminate în optimi.

Echipe probabile:

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Trippier - Henderson, Phillips - Foden, Mount, Sterling - Kane

Germania: Neuer; Ginter, Hummels, Rüdiger; Kimmich, Gundogan, Kroos, Gosens; Havertz, Muller, Gnabry

Danny Makkelie a fost delegat la această partidă.

Suedia - Ucraina (22:00)

Ultimul meci din optimile de finală aduce Suedia și Ucraina față în față. Meciul va avea loc pe Hampden Park din Glasgow.

Suedia a reușit să câștige grupa E, unde Spania era mare favorită. Nordicii au învins Polonia (3-2) în ultima partidă a grupei, lăsând Spania pe al doilea loc.

Ucraina vine după două meciuri jucate pe Arena Națională (2-1 cu Macedonia de Nord și 0-1 contra Austriei). Echipa lui Shevchenko a prins chiar ultimul loc trei care s-a calificat în optimi.

Echipe probabile:

Suedia: Olsen - Lusting, Lindelof, Danielson, Augustinsson - Larsson, Ekdal, Olssol, Forsberg - Quaison, Isak

Ucraina: Bushchan - Karavaev, Matviyenko, Zabarnyi, Mykolenko - Malinovskyi, Sydorchuk, Zinchenko - Yarmolenko, Yaremchuk, Tsyhankov

Arbitrul partidei va fi Daniele Orsato.

Anglia - Germania și Suedia - Ucraina vor fi LiveBlog pe HotNews și în direct pe ProTV.