​Ministrul Sportului din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Bucureşti, că nu şi-a schimbat părerea în cazul arbitrului român Sebastian Colţescu, acuzat că a proferat un termen rasist în timpul meciului din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK (8 decembrie), ea precizând că nu este normal să te adresezi cuiva spunând "negrul acela de pe bancă", informează Agerpres.

Roxana MaracineanuFoto: Captura YouTube

"Îmi menţin aceeaşi declaraţie şi acum pentru că nu se poate să te adresezi cuiva spunând 'negrul acela de pe bancă'... poţi spune 'persoana care este îmbrăcată în roşu' de exemplu. Da, UEFA a decis că nu este (n.r. - rasism), dar UEFA decide multe lucruri cu care nu suntem de acord", a afirmat Mărăcineanu, prezentă la Bucureşti cu ocazia meciului Franţa - Elveţia, programat în această seară, pe Arena Naţională în optimile de finală ale EURO 2020.

În luna decembrie a anului trecut, imediat după incidentul de la Paris, ministrul Sportului din Franţa, Roxana Mărăcineanu, a catalogat exprimarea arbitrului român Sebastian Colţescu drept rasistă.

"În această seară sportivii au luat o decizie istorică, în faţa unei atitudini pe care au considerat-o inacceptabilă. O expresie a rasismului obişnuit. Aşteptăm rezultatele anchetei, dar nu pot decât să salut simbolul puternic al gestului şi solidarităţii lor", a scris la momentul respectiv ministrul Roxana Mărăcineanu, născută în România, pe contul său de Twitter.

Arbitrul Sebastian Colţescu, acuzat că a proferat un termen rasist în timpul meciului din Liga Campionilor dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir FK, întrerupt pe 8 decembrie, a fost suspendat la 8 martie de UEFA până la finalul sezonului, în timp ce Octavian Şovre, care a oficiat la aceaşi partidă, a primit un avertisment.

UEFA a decis că Sebastian Colţescu şi Octavian Şovre au încălcat la acel meci "obligaţia de a se comporta într-o manieră adecvată", însă nu se fac vinovaţi de rasism.