Războiul pentru palmares dintre CSA Steaua și FCSB este aproape de final. Curtea de Apel București a decis că militarii au dreptul de a avea trofeele și toate performanțele clubului din 1947 și până în 1998.

Foto:

Curtea de Apel București a decis luni că palmaresul echipei de fotbal Club Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti din 1947 şi până în 1998 aparţine CSA Steaua București.

Cu toate acestea, perioada 1998-2003 rămâne încă ”în aer” pentru că nu s-a luat o decizie în acest sens încă. Este perioada în care Viorel Păunescu a devenit președinte al clubului militar până în 2003, atunci când Gigi Becali a preluat clubul.

În acel interval, militarii au cucerit campionatul din 2000-01, Cupa din 1998-99 și Supercupa din 2001.

Decizia nu este însă definitivă, FCSB având posibilitatea de a face recurs în 30 de zile.

Trei procese au fost deschise în lupta pentru palmares între FCSB și CSA Steaua. În primul, Gigi Becali a pierdut definitiv marca Steaua. În cadrul celui de-al doilea, palmaresul Stelei a fost câștigat de CSA.

În ultimul proces, CSA îi solicită lui Becali 37 de milioane de euro pentru prejudiciile aduse ca urmare a folosirii ilicite a mărcii Steaua. În acest caz nu s-a luat nicio decizie încă.

Ca urmare a procesului câștigat, CSA a obținut următorul palmares: 19 titluri de campioană în Liga 1, 19 Cupe, 4 Supercupe, o Cupă a Campionilor Europei și o Supercupă a Europei.

De asemenea, FCSB are palmaresul din 2003 și până în prezent. Adică 5 titluri de campioană în Liga 1, trei Cupe ale României, două Supercupe și două Cupe ale Ligii.