Belgia s-a calificat în sferturile Euro 2020 după ce a învins Portugalia, campioana en-titre, cu 1-0. Selecționerul Roberto Martinez a vorbit după partidă despre ceea ce a făcut diferența între ei și lusitani.

HotNews.roFoto: Hotnews

Trupa lui Roberto Martinez a scos în optimi campiona en-titre, Portugalia lui Ronaldo, astfel că va juca în fața Italiei în sferturile Euro 2020. Selecționerul Belgiei și-a lăudat echipa după partida bună făcută în fața lusitanilor.

Ce a declarat Roberto Martinez

  • "Nu a fost vorba doar de cât de buni am putea fi, ci de modul în care ne-am putea adapta la ceea ce face cel mai bine Portugalia, adică să facă exact ceea ce trebuie pentru a câştiga. De aceea, ei sunt actualii campioni şi câştigători ai Ligii Naţiunilor. Au o experienţă incredibilă şi ştiu cum să se folosească de acele momente pentru a te răni.
  • Am avut o concentrare incredibilă şi ne-am apărat foarte bine. Am marcat un gol foarte bun. În a doua repriză, cu cât Portugalia devenea mai periculoasă, a trebuit să arătăm o mentalitate incredibilă. Totul a fost despre a fi disciplinaţi şi abili tactic. Nu ne-am pierdut niciodată concentrarea şi au fost momente dificile. Ţinând cont de felul în care Portugalia a împins spre victorie până la final, acest lucru îmi dă o satisfacţie incredibilă. De asta are nevoie o echipă câştigătoare.
  • Ştim talentul pe care îl avem, dar toate celelalte elemente de care ai nevoie au fost arătate astăzi. Pentru noi a fost cel mai mare test posibil. (n.r. - despre accidentările lui Eden Hazard şi Kevin De Bruyne) Vom avea nevoie de 48 de ore pentru a afla amploarea leziunilor. Ne vom întoarce în Belgia şi vom face controalele mâine", a declarat Martinez.

În urma victoriei aduse de Thorgan Hazard în minutul 42, Belgia va da piept cu Italia, pe 2 iulie, la Munchen.

Citește și: