Ajuns la 36 de ani, Florin Costea duce o cu totul altă viață față de perioada în care era vedetă la FCSB. Acesta a semnat un nou acord cu o echipă din Liga 3 și este profesor de educație fizică și sport.

Florin CosteaFoto: steauafc.com

Atacantul Florin Costea și-a prelungit contractul cu Viitorul Dăești, echipă care activează în Liga 3. Este pentru al treilea an consecutiv în care Costea evoluează în al treilea eșalon.

Fostul golgheter al Ligii 1 locuiește în localitatea de unde provine echipa, el fiind și profesor de educație fizică și sport acolo.

”Nu mai vreau să mai plec de acasă, de lângă familie, am fost plecat 20 de ani! Dăești este ultima echipă pentru care mai joc, de aici mă retrag. Mai vreau să joc de plăcere, dacă sunt ferit de accidentări, joc cât mă țin picioarele. Când nu mai pot să joc, ridic mâna și mă dau singur la o parte. Eu vreau doar să joc, asta îmi place, nu sunt pasionat să și joc și să antrenez”, a declarat pentru Liga2.ro Florin Costea.

Atacantul are deja licența UEFA C și are în plan să antreneze, dar doar după ce își va încheia cariera de jucător.

Florin Costea a jucat în cariera sa de fotbalist la CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Steaua, CS Turnu Severin, CFR Cluj, Arsenal Tula (Rusia), Zakho FC (Irak), CSM Râmnicu Vâlcea, ACS Șirineasa, ”FC U” Craiova, Vedița Colonești și Viitorul Dăești. Pentru naționala României are șase meciuri.