Italia nu a mai impresionat ca în grupele Euro 2020, reușind calificarea în sferturi în fața Austriei după două goluri marcate în prelungirile partidei (2-1). Roberto Mancini a declarat totuși că echipa sa a meritat victoria.

Roberto ManciniFoto: Catherine Ivill / AFP / Profimedia

”Squadra Azzura” a înscris în minutele 95 (Chiesa) și 105 (Pessina), iar golul austriecilor a venit în minutul 114 prin Kalajdzic. Deși calificată în sferturi, Italia lui Mancini a avut o prestație mai slabă ca în meciurile din grupe.

"Am meritat să obţinem această victorie, chiar dacă am luat acel gol în finalul meciului. A trebuit să luăm unul până la urmă. În prima repriză am fi putut înscrie. În a doua, am suferit fizic, dar în cele din urmă am câştigat şi am meritat asta”, a declarat la finalul partidei selecționerul Italiei.

Am câştigat acest meci datorită jucătorilor care au venit de pe bancă, au intrat cu mentalitatea potrivită şi au găsit o modalitate de a rezolva acest meci. Federico (n.r. Chiesa) şi (n.r. Matteo) Pessina au fost foarte buni. Am ştiut că va fi un joc dificil. Un meci atât de dificil ne poate face bine. Meciurile pot merge prost, dar am pus voinţă. Belgia sau Portugalia în sferturi? Sunt două echipe extraordinare, dificile...", a adăugat Mancini, potrivit lequipe.fr.

În sferturile de finală, Italia va da piept cu învingătoarea dintre Portugalia și Belgia, naționale puternice. Meciul va avea loc pe 2 iulie, de la ora 22:00, la Munchen.