Italia a avut nevoie de prelungiri pentru a obține calificarea în sferturile Campionatului European de fotbal. Reprezentativa pregătită de Roberto Mancini nu a reușit să înscrie în fața Austriei în primele 90 de minute, dar a făcut-o de două ori în următoarele 30 și nu a mai putut fi prinsă din urmă (2-1).

Euro 2020Foto: MoiraM / Alamy / Alamy / Profimedia

Pentru italieni au marcat Chiesa '95 și Pessina '105 (ambii au intrat pe teren în repriza secundă). Kalajdzic '114 a redus din diferență (a fost introdus în prima repriză de prelungiri).

În minutul 65, un gol al austriacului Arnautovic a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea sistemului VAR.

În sferturi, Italia va întâlni la Munchen, pe 2 iulie, de la ora 22:00, învingătoarea partidei dintre Belgia și Portugalia.

Au evoluat echipele:

Italia: Donnarumma - Di Lorenzo, Bonucci, Acerbi, Spinazzola – Barella (Pessina ’68), Jorginho, Verratti (Locatelli ’67) – Berardi (Chiesa ’84), Immobile (Belotti ’84), Insigne (Cristante ‘108). Selecţioner: Roberto Mancini

Austria: Bachmann – Lainer (Trimmel ‘114), Dragovic, Hinteregger, Alaba – Laimer (Ilsanker ‘114), Schlager (Gregoritsch ‘106), Sabitzer, Grillitsch (Schaub ‘106), Baumgartner (Schopf ‘90) – Arnautovic (Kalajdzic ’97). Selecţioner: Franco Foda

Partida a fost arbitrată de englezul Anthony Taylor, ajutat de conaţionalii săi Gary Beswick şi Adam Nunn. Arbitri VAR au fost englezii Stuart Attwell, Chris Kavanagh şi Lee Betts şi olandezul Pol van Boekel, iar arbitru de rezervă a fost delegat elveţianul Sandro Scharer.

Desfășurarea partidei dintre Italia și Austria:

'114 Gol Austria! Kalajdzic reduce din diferență cu o lovitură de cap dintr-o poziție foarte dificilă.

'111 Sabitzer șutează în Di Lorenzo, mingea sare din nou la el, dar acesta ratează execuția din apropierea porții.

Chiesa și Pessina, marcatorii Italiei, au fost introduși pe teren în repriza secundă.

'105 Gol Italia! Acerbi se zbate în careu, se luptă cu doi adversari pentru minge, pasează pentru Pessina și acesta marchează.

'104 Insigne trimite cu foarte mult efect din lovitură liberă, Bachmann urmărește bine și respinge în corner.

'95 Gol Italia! Spinazzola pasează pentru Chiesa, acesta îl evită pe Laimer și înscrie cu un șut la colțul lung.

Finalul celor 90 de minute: Italia vs Austria 0-0 - Vom avea prelungiri.

'74 Austriecii cer penalti după ce Pessina l-a lovit în careu pe Lainer, dar Hinteregger se afla în ofsaid în momentul în care a deviat balonul.

'65 Alaba pasează cu capul în careu și Arnautovic înscrie tot cu o lovitură de cap. Reușita nu a fost validată pentru o poziție de ofsaid în care se afla atacantul austriac.

'62 Bonucci deviază în corner șutul periculos al lui Sabitzer.

'51 Alaba trimite foarte puțin peste poartă din lovitură liberă.

'32 Immobile trimite un șut superb de la distanță, dar mingea lovește bara.

'17 Barella trage un șut foarte periculos, pe jos, dar Bachmann are o intervenție de handbal.