Premier League a anunțat că va contribui la dotarea cu defibrilatoare a 2.000 de academii de fotbal engleze, în urma incidentului de la Euro 2020 în care danezul Christian Eriksen a făcut stop cardio-respirator chiar pe teren și a fost resuscitat.

Christian Eriksen, moment teribil la Euro 2020Foto: WOLFGANG RATTAY / AFP / Profimedia

Forul fotbalistic englez susține că 2.000 de defibrilatoare automate vor fi puse la dispoziția academiilor de fotbal care antrenează tinerele generații de fotbaliști englezi. Primele 1.000 de aparate vor fi livrate până la începerea sezonului competițional 2021/22, potrivit News.ro.

”Evenimente precum cel în care Christian Eriksen a fost implicat aduc în prim plan necesitatea punerii la dispoziție a defibrilatoarelor la scară largă în facilitățile fotbalistice existente. Prin gestul nostru, sperăm să prevenim posibilele tragedii, mai ales că oricând un jucător poate să treacă printr-un stop cardio respirator”, a anunțat Premier League într-un comunicat.

Chstian Eriksen, care a suferit un stop cardio-respirator la finalul partidei Danemarca - Finlanda din prima etapă a grupelor Euro 2020 a fost recent externat după operația de implantare a unui defibrilator subcutanat.

Fabrice Muamba, care s-a prăbușit pe teren într-un meci din FA Cup pe când juca la Bolton, a salutat decizia Premier League. Muamba a fost practic mort pentru 78 de minute, fiind până la urmă stabilizat de medici, conform ESPN.