Mo Farah nu a reușit să se califice la Jocurile Olimpice de la Tokyo în proba de 10.000 de metri, ratând astfel prezența la competiție. Atletul britanic este unul dintre cei mai titrați sportivi ai țării, el fiind campion la proba de 10.000 de metri din cadrul ultimelor două Olimpiade desfășurate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ajuns la 38 de ani, atletul nu a reușit să coboare vineri sub 27 de minute și 28 de secunde în proba de 10.000 de metri din cadrul Campionatului Britanic de Atletism, astfel ratând calificarea la Tokyo.

Cu aproximativ 20 de secunde peste limita admisă, Farah și-a luat adio de la Jocurile Olimpice, potrivit Reuters.

Atletul britanic are în palmares, pe lângă cele două medalii de aur în proba de 10.000 de metri de la ultimele două Olimpiade, titlul în ultimele două ediții ale Jocurilor Olimpice la proba de 5.000 de metri, dar și șase clasări pe primul loc la 5.000 și 10.000 de metri la Campionatele Mondiale.

”Am fost destul de norocos să am parte de o carieră atât de bună. Sunt extrem de recunoscător pentru tot ce am astăzi. Nu știu dacă este sfârșitul, dar dacă nu pot concura alături de cei mai buni, nu are sens să mai particip la întreceri”, a declarat Farah după eșecul de vineri.

Mo Farah a fost în lotul Marii Britanii pentru Jocurile Olimpice încă din 2004. ​