Antrenorul Ilie Poenaru şi-a prelungit contractul cu echipa Academica Clinceni pentru încă un an, a anunțat, vineri, clubul ilfovean.

HotNews.roFoto: Hotnews

Venit la Academica Clinceni în iarna anului 2018, când echipa se afla în liga secundă, Ilie Poenaru a reuşit să promovoze în primul eşalon la finalul campionatului 2018-2019.

La primul sezon de Liga I, Academica Clinceni a terminat pe locul 10. În sezonul 2020-2021. Academica Clinceni s-a calificat în play-off şi a terminat campionatul pe locul 5.

Întrebat ce l-a făcut să continue la Academica, Poenaru a răspuns: "A contat foarte mult relaţia cu conducerea administrativă. A fost tot timpul lângă echipă fără să pună presiune suplimentară. Ne-a asigurat în limita posibilităţilor tot ce ne-am dorit. Ne-au lăsat pe noi, cei din staff, să ne facem meseria aşa cum am crezut noi. Iar noi nu le-am înşelat încrederea.

Foarte importantă a fost şi comunicarea. Am discutat de fiecare dată, pe orice subiect, la orice oră, din zi şi din noapte. Nu pot spune că a fost totul lapte şi miere. Dar toate discuţiile, fie ele şi în contradictoriu, au dus la rezultatele din sezonul trecut.

Suntem, cu adevărat, o familie. Mai există şi un alt aspect important care m-a făcut să îmi doresc să continui la Academica Clinceni. O mare parte dintre jucătorii de anul trecut vor continua la Academica Clinceni, iar conducerea ne-a asigurat că vom avea fel de mult credit şi stabilitate financiară. Mă bucură foarte tare şi faptul că la Clinceni există o bază de pregătire foarte bună. Aici trebuie felicitat primarul comunei Clinceni. Iubeşte fotbalul. A fost şi este tot timpul alături de echipă".

Tehnicianul a precizat că îşi doreşte ca în noul sezon echipa să ajungă din nou în play-off-ul Ligii I: "Ne dorim ne batem din nou la primele şase. Vom munci pentru asta. Este greu. Va fi un an teribil pentru că au promovat echipe de tradiţie, echipe grele. Dar ne dorim să fim din nou acolo sus. Un alt obiectiv pentru acest sezon este creşterea copiilor. Să promovăm cât mai mulţi tineri pentru a putea să ne autofinanţăm".

Alături de Ilie Poenaru vor continua la Academica Clinceni şi ceilalţi membrii ai staff-ului: Marin Dună, Ion Colonel, Alex Petcu, Alexandru Stan, John Ene, Vasko Karabolevski şi Ionuţ Stoica, informează News.ro.