Fostul internaţional german Lothar Matthaus a criticat vineri în termeni duri tactica adoptată de selecţionerul Germaniei, Joachim Low, la EURO 2020, precum şi schimbările pe care acesta le-a gândit de la meci la meci, scrie DPA.

Joachim LowFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Matthaus a opinat că în prezent nu mai există nicio legătură între jucători şi selecţioner, mai ales că acesta va părăsi banca tehnică a Mannschaft la finalul competiţiei europene, urmând ca locul său să fie preluat de Hansi Flick.

''Nu mai am senzaţia pe care am avut-o acum şapte ani, când Germania a câştigat CM din Brazilia. Nu mai văd acum nicio conexiune între banca tehnică şi jucători. Nu mai înţeleg nici tactica adoptată de Low, schimbările pe care el le-a făcut de la meci la meci. Low a schimbat tot sistemul de joc al Germaniei, de exemplu Joshua Kimmich a jucat pe patru poziţii diferite împotriva Ungariei. Cum mai poate avea încredere un jucător într-un antrenor când este schimbat atât de des pe alte posturi? Echipa nu mai are nicio siguranţă'', a spus Matthaus, potrivit Agerpres.

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Germaniei, Joachim Low, a fost ţinta unor critici violente, în ciuda calificării în optimile de finală ale EURO 2020, competiţie în care lacunele uriaşe arătate de echipa sa au fost compensate de solidaritate şi putere de luptă.

"Ne-am calificat, dar nimeni nu ştie de ce!", ironiza ziarul Bild, a doua zi după remiza cu Ungaria (2-2), smulsă cu un gol în minutul 84, în timp ce site-ul Sportbuzzer prezice: "Aşa nu vom ajunge departe".

Foştii internaţionali, ca emblematicul fost căpitan Michael Ballack, nu au spus altceva pe platourile de televiziune: "Ceea ce mă surprinde este că ungurii au jucat exact aşa cum ne aşteptam, iar noi n-am găsit nicio soluţie, şi nici antrenorul".

"Selecţionerul aşteaptă foarte mult ca să schimbe sistemul, s-ar spune că asta i se pare o înfrângere personală, ceea ce nu e bine. Într-un meci sau într-un turneu sunt momente când trebuie să schimbi planul".

"Apărarea rămâne o casă de nebuni. Mats Hummels nu îl susţine deloc pe Antonio Rudiger: nu există nicio siguranţă. Iar în faţa apărării lipseşte un şef care să facă ordine. Nici Toni Kroos, nici Ilkay Gundogan nu dictează ritmul între atac şi apărare: lipseşte Joshua Kimmich", comenta site-ul Sport1.

Foarte bun la Bayern în rolul de conducător de joc în poziţie retrasă, Kimmich este folosit de Low ca fundaş dreapta, unde are mult mai puţină influenţă.

Sport1 vede şi o parte bună în această calificare smulsă cu forcepsul: "Spre deosebire de umilinţa de la Mondialul 2018 în faţa Coreei de Sud (eliminare în primul tur după o înfrângere cu 2-0 - n. r.), echipa Germaniei a arătat curaj şi voinţă în ultimul său meci din grupă împotriva Ungariei".

Germania a fost la şase minute de eliminare: această echipă care era în construcţie la începutul turneului pare să fie astfel şi după trei meciuri.

Low va fi înlocuit de Hansi Flick pe banca naţionalei după EURO 2020. Germania este una din adversarele României în preliminariile Cupei Mondiale 2022.

În optimi, Germania va juca împotriva Angliei, pe Wembley, marţea viitoare.