​Ion Ghițulescu, celebrul comentator sportiv și realizator al emisiunii "Fotbal minut cu minut", a murit la 90 de ani.

Ion GhitulescuFoto: AGERPRES

Printre evenimentele la care a luat parte, ca trimis special al Radiodifuziunii, de unde a realizat transmisii live sau înregistrate, se numără: şapte ediţii ale Jocurilor Olimpice (1960, 1964, 1972, 1980, 1984, 1992, 1996), Campionatele Mondiale de fotbal (1966, 1990, 1994), Campionatele Mondiale de handbal, informează Rador.

Printre emisiunile realizate și prezentate de Ion Ghițulescu pot fi amintite Radioprogramul dimineții (în perioada 1967-1990, între orele 6 și 9), Matinalul (începând din anul 1990), Sport și Muzică și celebra emisiune "Fotbal minut cu minut". De asemenea, a comentat peste 130 de meciuri ale echipei naționale de fotbal și a efectuat în total aproximativ 1750 de transmisii în direct.

În 2003, Ghițulescu a fost decorat cu "Ordinul national Serviciul Credincios in grad de Cavaler" pentru întreaga carieră.

Ion Ghițulescu este considerat una dintre personalitățile de frunte ale presei sportive de la noi din țară, din postura de om de radio, alături de Ioan Chirilă (presa scrisă) și Cristian Țopescu (TV).

"S-a stins din viață o legendă a radioteleviziunii din România. Avea un timbru fermecător, unic. Era inegalabil. Ion Ghițulescu, pe lângă faptul că era un comentator sportiv desăvârșit, era și un realizator pe măsura. A realizat mulți ani o emisiune matinală care era urmarită de milioane de români. O personalitate de primă talie, școlit, inteligent, cu o voce catifelată de senzație.

A fost și ramane cel mai mare comentator și realizator radio, cu o voce care rămane în inima tuturor. Este un monstru sacru al presei și al radioului public. Acum, când aripa morții l-a săgetat la 91 de ani, eu pot doar să afirm că am debutat cu dânsul, a fost un maestru pe care l-am respectat și fără pic de inividie i-am recunoscut meritele. Un monstru sacru al presei", a spus Ilie Dobre, conform gsp.

Adrian Soare, comentator sportiv la Radio România Actualități și DigiSport, a postat un mesaj emoționant pe Facebook prin care l-a omagiat pe Ion Ghițulescu: "Nimeni nu știe ce se mai prețuiește astăzi. Multumesc, Maître. Ai fost enorm".