Germania a avut nevoie de 84 de minute pentru a obține rezultatul necesar pentru calificarea în optimile Campionatului European de fotbal. După 2-2 cu Ungaria, selecționerul Joachim Low a declarat că echipa sa a avut probleme în fața unor adversari care "au parcat autocarul", dar și-a felicitat jucătorii pentru mentalitatea de care au dat dovadă.

Joachim LowFoto: Frank Hoermann/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Ce a spus Joachim Low după Germania vs Ungaria 2-2:

  • "Nu sunt îngrijorat (n.r. pentru meciul cu Anglia), este un meci total diferit. Ungaria a parcat autocarul, cu toţi în spatele mingii, au intrat în fiecare duel, împotriva Angliei va fi un meci total diferit. Ei joacă acasă, vor să atace, va fi un meci deschis, mai deschis decât a fost în seara asta.
  • Trebuie să îmbunătăţim lucrurile, suntem conştienţi de asta şi trebuie să avem grijă şi să fim atenţi, mai ales la fazele fixe. Nu putem repeta aceleaşi greşeli din nou. Trebuie să facem lucrurile mai bine aici, dar aşteptăm cu nerăbdare meciul cu Anglia.
  • Este o veste minunată să joci la Londra, pe Wembley, împotriva Angliei. Faza grupelor s-a încheiat şi acum trebuie să ne concentrăm. Acum este mai departe sau afară. Performanţa noastră de până acum nu a fost prea bună, dar dacă arătăm ce putem, aşa cum am făcut împotriva Portugaliei în perioade lungi, putem fi un adversar puternic, dacă dacă nu facem asta, putem avea dificultăţi.
  • Am comis nişte greşeli şi am oferit prea multe mingi. Acest lucru nu ar trebui să se întâmple din nou în meciul următor. Aceasta a fost grupa morţii, am obţinut locul doi şi acum călătorim în Anglia.
  • Nu am găsit suficiente spaţii şi nu am deschis suficiente spaţii în apărarea lor. A fost o mentalitate excelentă la final, un bun moral şi un bun spirit. Nu am renunţat, nu ne-am pierdut capul după ce am fost conduşi. După ce am marcat al doilea gol egalizator, caracterul şi personalitatea de care a dat dovadă echipa mea au fost perfecte" - Joachim Low, potrivit Sky Sports.

Germania s-a chinuit în fața Ungariei, a fost condusă aproape pe toată durata partidei, dar a egalat în minutul 84 (2-2) și s-a calificat în optimile Campionatului European de fotbal.

Rezultatele înregistrate miercuri:

Germania vs Ungaria 2-2

Au marcat: Havertz '66, Goretzka '84 / Szalai '11, Schafer '68

Portugalia vs Franța

Au marcat: Ronaldo '31, '60 (ambele penalty) / Benzema '45+2 (penalty), '47

Clasament final Grupa F:

1. Franța (4-3 golaveraj) 5 puncte

2. Germania (6-5) 4

3. Portugalia (7-6) 4

4. Ungaria (3-6) 2.