Un activist a coborât din tribune şi a intrat pe teren fluturând un drapel în culorile curcubeului, în timpul intonării imnului Ungariei, pe Allianz Arena din Munchen, înainte de a fi oprit de forţele de ordine, informează lequipe.fr.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tânărul a venit prin spatele echipelor germane şi maghiare, a fugit prin faţa jucătorilor aliniaţi pentru a asculta imnurile şi s-a postat în faţa lor fluturând drapelul în culorile curcubeului. El a fost prins şi evacuat de pe teren.

Acest moment nu a fost prezentat pe transmisiunea în direct a jocului, potrivit News.ro.

Meciul Germania - Ungaria, din ultima etapă a Grupei F a Euro 2020, s-a desfăşurat într-un cadru tensionat, în urma refuzului UEFA de a permite iluminarea Allianz Arena în culorile curcubeului, simbolul mişcării LGBT. Germania a vrut să protesteze astfel faţă de o lege adoptată în Ungaria împotriva LGBT.

Germania s-a chinuit în fața Ungariei, a fost condusă aproape pe toată durata partidei, dar a egalat în minutul 84 (2-2) și s-a calificat în optimile Campionatului European de fotbal. În cealaltă partidă a serii, Franța și Portugalia au terminat la egalitate (2-2), campioana mondială en-titre urmând să vină la București după ce a câștigat Grupa F (ambele echipe merg mai departe).