Federația Română de Fotbal a anunțat, miercuri, procedura de acces la meciul din optimile de finală ale Euro 2020, care se va disputa la 28 iunie, pe Arena Naţională.

Arena NationalaFoto: Captura YouTube

De știut:

Optimea de finală de pe 28 iunie, de la ora 22:00, se va juca pe Arena Națională. Elveția sau Ucraina ar putea da piept cu coloși precum Franța, Germania sau Portugalia. ​

Conform HG nr. 636 din 9 iunie 2021, Anexa 3, art. 6, la partida din optimile Turneului Final al Campionatului European de Fotbal UEFA 2020, din data de 28 iunie, de la Bucureşti, pot participa mai multe categorii de spectatori, după cum urmează:

Cu bilete achiziţionate înainte de 21 iunie 2021

Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

B. Persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii meciului;

C. Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;

D. Persoanele care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii meciului.

Cu bilete achiziţionate începând cu data de 22 iunie 2021 cu codul VACCINATED:

E. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;

F. Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi nu au schema completă de vaccinare, DAR care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore ori rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

Deţinătorii de bilete la meciurile EURO 2020 de pe Arena Naţională din Bucureşti care se încadrează în categoriile de mai sus trebuie să facă dovada imunizării de COVID-19.

Pașii de intrare pe Arena Națională

În acest sens, ei vor parcurge următorii paşi pentru a putea intra pe stadion: Pentru persoanele deţinătoare de bilete care se încadrează în categoriileA, B, C sau E:

  • Deţinătorul de bilete se prezintă în ziua sau în preziua meciului la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din Bucureşti cu actele medicale doveditoare, în limba română sau limba engleză.
  • Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii – 5 lei.
  • Personalul medical verifică documentele şi semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locaţie că solicitantul este în regulă.
  • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brăţară de acces la încheietura mâinii. Atenţie: odată scoasă de la mână, brăţara se autodistruge şi nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
  • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ŞI a brăţării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui şi actul de identitate cu care şi-a rezervat biletul.

Pentru persoanele deţinătoare de bilete care se încadrează în categoriile D şi F:

  • Deţinătorul de bilete se prezintă cu până la 24 de ore înaintea deschiderii porţilor pentru meci (27 de ore înainte de fluierul de start al arbitrului) la unul dintre centrele medicale acreditate EURO 2020 din Bucureşti. Cei din categoria F se prezintă şi cu dovada vaccinării.
  • Solicitantul va plăti la casierie costurile procedurii – 40 lei.
  • Personalul medical îl testează cu un test rapid antigenic şi comunică rezultatul testului după perioada de aşteptare necesară.
  • Personalul medical semnalează voluntarului EURO 2020 prezent în locaţie că solicitantul este în regulă (are test negativ) şi, pentru cei din categoria F, că este şi vaccinat.
  • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brăţară de acces la încheietura mâinii. Atenţie: odată scoasă de la mână, brăţara se autodistruge şi nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
  • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului şi a brăţării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui şi actul de identitate cu care şi-a rezervat biletul.
  • Sunt valabile doar testele antigenice rapide efectuate la respectivul centru medical. În cazul constatării unui rezultat pozitiv la testul rapid antigenic, solicitantului nu i se mai aplică brăţara de acces.
  • Personalul medical urmează procedurile legale de anunţare a autorităţilor medicale despre înregistrarea unui caz de COVID-19. Solicitantul nu va putea intra la meci şi nici nu i se vor returna banii pe bilet. Cu toate acestea, poate transfera biletul unui alt suporter.

Reguli pentru fanii care sosesc din țări de pe liste roșii și galbene

Facilităţi pentru suporterii care sosesc în România din ţări de pe listele roşie şi galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă:

  • Deţinătorii de bilete din ţări aflate pe lista galbenă sau roşie care sosesc în ziua sau în preziua meciului la Aeroportul Henri Coandă (Otopeni) vor urma procedurile specifice epidemiologice valabile pentru toţi călătorii.
  • În zona de ridicare a bagajelor, deţinătorii de bilete vor găsi voluntari EURO 2020, cu ţinută cu însemnele EURO 2020. Suporterul se prezintă la voluntar, îi prezintă biletul de meci şi adeverinţa epidemiologică avizată de către autorităţile medicale prezente la frontieră care atestă exceptarea carantinei.
  • Voluntarul EURO 2020 îi aplică solicitantului o brăţară de acces la încheietura mâinii. Atenţie: odată scoasă de la mână, brăţara se autodistruge şi nu mai este valabilă pentru accesul pe stadion!
  • Spectatorul se prezintă la stadion. Accesul se face pe baza biletului ŞI a brăţării. Doar unul dintre aceste elemente nu este suficient. Spectatorul trebuie sa aibă asupra lui şi actul de identitate cu care şi-a rezervat biletul.
  • Suporterii care sosesc în România din ţări de pe listele roşie şi galbenă, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă, cu mai mult de o zi înaintea meciului, vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din Bucureşti, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile care pot asista la meci.
  • Suporterii care sosesc în România din ţări de pe lista verde, cu avionul, prin punctul de frontieră de la Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din Bucureşti, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile care pot asista la meci.
  • Suporterii care sosesc în România prin alte puncte de frontieră decât Aeroportul Henri Coandă vor urma procedura cu prezentare la centrele medicale din Bucureşti, descrisă mai sus, pentru a dovedi încadrarea în categoriile care pot asista la meci.

Regimul de intrare al copiilor pe stadion

Fiecare persoană care intră pe stadion trebuie să deţină un bilet UEFA valabil, cu loc atribuit, indiferent de vârstă. Copiii nu pot fi ţinuţi în braţe şi trebuie să deţină propriul bilet.

Din punct de vedere epidemiologic, se aplică legislaţia în vigoare:

  • Copiii până la 3 ani inclusiv nu trebuie testaţi anti-COVID 19 şi au acces pe stadion fără brăţară, după controlul certificatului de naştere la intrarea în stadion;
  • Copiii între 3 ani şi 12 ani inclusiv trebuie să se înscrie într-una dintre categoriile B, C sau D descrise mai sus şi urmează procedurile aferente;
  • Copiii de peste 12 ani trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii ca un adult.

Completări vaccin anti-COVID 19

Este valabil orice vaccin anti-COVID 19 în urma căruia s-a eliberat un certificat medical.

Imunizarea prin trecerea prin boală se dovedeşte cu documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezenţa de anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior) sau prin verificarea bazei de date Corona-forms şi pentru care au trecut cel puţin 14 zile de la data confirmării, transmite News.ro.

Lista centrelor medicale acreditate EURO 2020