După informațiile conform cărora Barcelona a depășit cu mult pragul salarial admis de La Liga, presa spaniolă susține că Messi nici măcar nu și-a dat încă acordul pentru a continua la clubul catalan.

Lionel MessiFoto: pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Messi se află la Copa America unde este aproape de a doborî un alt record, dar contractul acestuia cu Barcelona expiră pe 30 iunie.

Mundo Deportivo scrie că Messi studiază şi alte oferte în afara celei a catalanilor, deşi se înţelege foarte bine cu preşedintele Joan Laporta. FC Barcelona i-ar propune lui Messi un contract pe două sezoane, urmând ca apoi, din 2023, jucătorul să plece în SUA, la Inter Miami, potrivit News.ro.

Însă, din cauza problemelor financiare, noul contract presupune o scădere salarială, comparativ cu acordul semnat în 2017. Plafonul salarial pentru sezonul 2020/21 al La Liga în ceea ce privește cluburile participante este de 328 de milioane de lire, iar Barcelona cheltuise înaintea pandemiei 575 de milioane.

Javier Tebas, președintele La Liga, le-a adresat deja un avertisment catalanilor cu privire la plafonul salarial, iar aceștia trebuie de urgență să facă ceva dacă vor să-l păstreze pe starul argentinian.

Datoria totală a Barcelonei este de peste un miliard de lire, în creștere și din cauza pandemiei de coronavirus. În aceste condiții, oficialii au apelat la un împrumut de o jumătătate de miliard de lire.