Lionel Messi mai are contract cu Barcelona doar câteva zile iar situația acestuia este din ce în ce mai complicată. Barcelona l-ar putea pierde din cauza unor reglementări ale La Liga.

HotNews.roFoto: Hotnews

Starul argentinian ar putea să nu aibă decizia de plecare din Catalonia în propriile mâini. Plafonul salarial pentru sezonul 2020/21 al La Liga în ceea ce privește cluburile participante este de 328 de milioane de lire, iar Barcelona cheltuise înaintea pandemiei 575 de milioane.

Catalanii au primit o oarecare flexibilitate dată fiind situația, dar Javier Tebas, președintele La Liga, le-a adresat un avertisment.

Barcelona a trecut cu mult de plafonul salarial. Sper să-l poată păstra pe Messi dar pentru a face asta, va trebui să facă tăieri de venituri din alte părți”, a declarat Tebas conform The Sun.

”Barca trebuie să-și restructureze datoriile. Dacă reușește să facă asta, situația nu va fi serioasă. Dar plafonul rămâne o problemă. Trebuie să-și ia măsuri, mai ales că din pierderile de 600 de milioane de lire din La Liga, jumătate sunt ale Barcelonei”, a adăugat președintele ligii spaniole.

Clubul catalan i-a adus deja în această vară pe Sergio Aguero, Memphis Depay, Eric Garcia și Emerson Royal.

Datoria totală a Barcelonei este de peste un miliard de lire, în creștere și din cauza pandemiei de coronavirus. În aceste condiții, oficialii au apelat la un împrumut de o jumătătate de miliard de lire.

Citește și: