La această ediţie a turneului final al Campionatului European, reprezentativa germană şi-a arătat sprijinul pentru cauza LGBT şi pentru lupta împotriva homofobiei, iar Alianz Arena urma să fie iluminată în culorile curcubeului. Acest lucru nu se va întâmpla, UEFA nefiind de acord cu decizia.

Allianz ArenaFoto: fcbayern.de

Potrivit cotidianului Bild, UEFA a refuzat cererea autorităţilor din Munchen, care doreau iluminarea arenei în culorile curcubeului la meciul Germania-Ungaria de miercuri, în semn de protest faţă de o lege votată în Ungaria.

Oficialităţile din Munchen doreau acest lucru pentru a arăta "solidaritatea cu comunitatea LGBT din Ungaria".

"UEFA este o organizaţie neutră din punct de vedere politic şi religios. Dat fiind contextul poltic al acestei cereri - un mesaj vizând o decizie luată de Parlamentul maghiar - UEFA trebuie să refuze această cerere", a anunţat forul european conform News.ro.

Portarul Germaniei, Manuel Neuer, a purtat pe braț la meciurile de la Euro 2020 o banderolă în culorile curcubeului, arătându-și astfel susținerea față de comunitatea LGBT. UEFA s-a implicat și în această speță, dar a decis în urma unei anchete că nu se impune nicio sancțiune.

Aceste inițiative fac parte din "Luna mândriei" (eng. Pride Month), o lună de săbătorire a tuturor orientărilor sexuale şi a identităţilor de gen.​