Fără puncte în clasament înaintea ultimului meci, Danemarca a câștigat categoric în fața Rusiei (4-1) și s-a calificat în optimile Campionatului European grație golaverajului. Kasper Hjulmand, selecționerul nordicilor, a vorbit despre atuurile echipei sale, cu puține șanse de calificare înaintea ultimei etape din faza grupelor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Am sperat că va fi o noapte magică. Mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi şi ne-au arătat atâta dragoste. A însemnat enorm pentru noi. Motivaţia, spiritul de echipă, prietenia dintre jucători au fost extraordinare. Dacă merită cineva această calificare, atunci aceştia sunt jucătorii mei. Nu-mi pot imagina cum au reuşit să revină după ce au trecut prin atât de multe", a declarat Kasper Hjulmand.

Finlanda nu a reușit să obțină un rezultat pozitiv în fața Belgiei în celălalt meci al grupei B (reprezentativa pregătită de Roberto Martinez s-a impus cu 2-0) și a terminat pe locul al treilea.

Prin urmare, Danemarca va înfrunta Țara Galilor pe 26 iunie la Amsterdam.

BBC a notat după calificarea surprinzătoare a danezilor: "Este o victorie a Danemarcei pentru Christian Eriksen. Este o altă poveste extraordinară scrisă pe tărâmul lui Hans Christian Andersen. De la tragedie şi disperare, la bucurie fără margini”.​

Clasamentul Grupei B

1. Belgia (7-1 golaveraj) 9 puncte

2. Danemarca (5-4) 3

3. Finlanda (1-3) 3

4. Rusia (2-7) 3.