Încă de la începutul Euro 2020, Manuel Neuer, portarul Germaniei, a purtat pe braț la meciuri o banderolă în culorile curcubeului, arătându-și astfel susținerea față de comunitatea LGBT. UEFA a deschis o anchetă în ceea ce privește gestul jucătorului.

Foto:

La această ediţie a turneului final al Campionatului European, reprezentativa germană şi-a arătat sprijinul pentru cauza LGBT şi pentru lupta împotriva homofobiei, simbolizată în special de banderola de căpitan de echipă purtată de portarul Manuel Neuer.

O iniţiativă care face parte din "Luna mândriei" (eng. Pride Month), o lună de săbătorire a tuturor orientărilor sexuale şi a identităţilor de gen, potrivit Lequipe.

Acest gest nu a fost pe placul UEFA, care a deschis o anchetă, după cum a dezvăluit canalul ntv şi a fost confirmată de Federaţia Germană de Fotbal (DFB). Organismul european a pus în discuţie natura politică a acestei iniţiative.

În cele din urmă, UEFA a comunicat federaţiei germane rezultatul anchetei, iar aceasta din urmă a dezvălui că forul european a considerat "curcubeul un semn al echipei în favoarea diversităţii şi, prin urmare, gestul a fost făcut pentru o cauza bună". Prin urmare, DFB nu va primi nicio amendă pentru banderola lui Manuel Neuer, potrivit News.ro.