Ziua de luni la Euro 2020 aduce ultimele meciuri din grupele B și C, acolo unde Olanda și Belgia sunt favorite la câștigarea acestei faze. Totodată, de la ora 19:00, are loc ultimul meci găzduit de Arena Națională în faza grupelor, Ucraina - Austria.

Euro 2020, Arena NationalaFoto: frf.ro

Grupa C

Ucraina - Austria (19:00)

Ucraina și Austria dau piept în ultimul meci din faza grupelor găzduit pe Arena Națională. Este prima partidă directă într-un meci oficial între cele două naționale.

Se anunță un duel cât se poate de încins, cele două echipe depinzând de acest meci direct pentru a-și asigura calificarea în fazele eliminatorii.

Olanda - Macedonia de Nord (19:00)

Olanda joacă la Amsterdam ultimul meci din faza grupelor în fața codașei Macedonia de Nord. Pentru legenda macedonenilor, Goran Pandev, va fi ultimul meci pentru națională, el anunțându-și retragerea.

Olandezii depind doar de ei pentru a-și asigura supremația grupei. Cele două echipe s-au mai înfruntat de patru ori, de fiecare dată în calificările Cupei Mondiale, iar Pandev a fost în lot la toate partidele.

Clasamentul Grupei C

1. Olanda 6 puncte / 5:2 (golaveraj)

2. Ucraina 3 / 4:4

3. Austria 3 / 3:3

4. Macedonia de Nord 0 / 2:5

Grupa B

Finlanda - Belgia (22:00)

Meciul dintre cele două naționale se anunță unul disputat. Cu o victorie, Belgia își asigură câștigarea grupei, dar Finlanda trebuie să facă un rezultat pozitiv pentru a nu fi depășită de Rusia în cursa pentru al doilea loc.

Finlanda este neînvinsă în fața Belgiei din 1968, având șapte meciuri fără înfrângere. Ultima partidă directă la Euro a fost în 2008, când finlandezii s-au impus cu 2-0 chiar la Helsinki.

Rusia - Danemarca (22:00)

După episodul Eriksen, Danemarca nu a reușit să se monteze, iar înaintea ultimului meci din grupe, aceștia nu au strâns niciun punct.

Pe de altă parte, Rusia poate să-și asigure calificarea în fazele eliminatorii cu o victorie la Copenhaga.

Danemarca a câștigat doar două din cele 12 ultime meciuri desfășurate la un turneu final al Campionatului European.

Clasamentul Grupei B

1. Belgia 6 puncte / 5:1 (golaveraj)

2. Rusia 3 / 1:3

3. Finlanda 3 / 1:1

4. Danemarca 0 / 1:3

Meciurile sunt LiveBlog pe HotNews șiLive pe ProTV.