Jens Kleinefeld este medicul care l-a resuscitat pe Christian Eriksen pe gazonul stadionului din Copenhaga, acolo unde avea loc meciul dintre Danemarca și Finlanda de la Euro 2020. Doctorul a povestit dialogul pe care l-a avut cu fotbalistul imediat după ce acesta a revenit la viață.

Christian Eriksen, moment teribil la Euro 2020Foto: WOLFGANG RATTAY / AFP / Profimedia

Imaginile cu Eriksen prăbușindu-se din senin pe gazon au făcut înconjurul planetei.

La câteva zile după acest episod, medicul care l-a resuscitat pe fotbalist a povestit dialogul pe care l-a avut cu internaționalul danez.

După ce i s-a făcut masaj cardiac preț de câteva minute, lui Eriksen i s-a aplicat un șoc electric.

Prima reacție a lui Christian Eriksen

"Aproximativ 30 de secunde mai târziu, jucătorul a deschis ochii şi am putut vorbi cu el. A fost un moment foarte emoţionant, pentru că la urgenţele medicale de acest gen în viaţa de zi cu zi şansele de succes sunt mult mai mici" - Jens Kleinefeld, citat de AFP.

"Te-ai întors printre noi?", a fost întrebarea medicului. Eriksen i-a răspuns prompt: "Da, m-am întors. La naiba, am doar 29 de ani".

"Atunci am ştiut că nu era afectat creierul şi că jucătorul a revenit complet. La stadion eram 99% sigur că el va ajunge la spital şi starea sa va rămâne stabilă", a completat medicul german al UEFA.

Jens Kleinefeld a mai povestit că mijlocașul danez a fost cooperant şi total conştient la stadion, însă a durat destul de mult până când i s-au ataşat toate sistemele de monitorizare (necesare pentru transportul în siguranţă la spital).

Momentul în care Eriksen se prăbușește pe gazon:

*Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Sursă video: Gazzetta.it

Citește și: