Deși UEFA a încercat să se apere în cazul reluării meciului Danemarca - Finlanda în aceeași zi după incidentul lui Christian Eriksen, Kasper Hjulmand, selecționerul nordicilor, a ieșit la atac susținând că ”virusul Covid-19 poate anula meciuri, dar stopul cardiac nu”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kasper Hjulmand a susținut că ”singura variantă corectă ar fi fost ca jucătorii să fie puși în autobuz și trimiși înapoi acasă” (n. r. în camerele de hotel).

Selecționerul Danemarcei a adăugat că ”atunci când există cazuri de coronavirus, este posibil ca jocurile să fie amânate 48 de ore, dar în cazul unui stop cardiac, aparent nu”, potrivit Marca.com.

Declarația lui Hjulmand vine în contextul în care, după resuscitarea și internarea lui Christian Eriksen, colegii acestuia au fost nevoiți să revină pe teren, în meciul din grupa B a Euro 2020 contra Finlandei.

Finlanda s-a impus, scor 1-0, reușind prima victorie la un campionat european, la chiar primul meci disputat la turneul final al competiției.

Portarul naționalei Danemarcei, Kasper Schmeichel, şi atacantul Martin Braithwaite, nu s-au ferit nici ei să critice decizia UEFA de a relua meciul contra Finlandei, în chiar aceeași zi după incidentul care l-a avut protagonist pe Christian Eriksen.

Între timp, UEFA s-a apărat afirmând că a tratat situația cu cel mai mare respect pentru jucători.

"Nevoia jucătorilor de a avea 48 de ore de odihnă între meciuri a eliminat alte opţiuni", a susținut forul fotbalistic.

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon la meciul Danemarca - Finlanda de la Euro 2020, fiind salvat de coechipierul Simon Kjaer și echipa medicală.

Conform mai multor surse din presa internațională, fotbalistul ar fi suferit un stop cardio-respirator în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda.