​Criticată pentru că ar fi constrâns echipa Danemarcei să continue meciul cu Finlanda după prăbușirea lui Christian Eriksen pe teren, UEFA se apără afirmând că a tratat situația cu cel mai mare respect pentru jucători.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"UEFA este sigură că a tratat chestiunea cu cel mai mare respect pentru jucători şi pentru situaţia delicată. S-a decis reluarea meciului doar după cele două echipe au cerut să se joace în aceeaşi seară", a anunţat UEFA.

Instanţa europeană a adăugat: "Nevoia jucătorilor de a avea 48 de ore de odihnă între meciuri a eliminat alte opţiuni".

Fostul portar Peter Schmeichel susţine că UEFA a ameninţat Danemarca cu pierderea meciului la masa verde dacă nu reia partida cu Finlanda, întreruptă aproape două ore din cauza accidentării grave a mijlocaşului danez Christian Eriksen.

"Am citit un comunicat de presă al UEFA în care se arăta că a urmat dorinţa jucătorilor, că au insistat să joace. Ştiu că acesta nu este adevărul. Sau este modul vostru de a vedea adevărul. Le-au oferit trei opţiuni: prima a fost aceea de a relua imediat şi de a termina ultimele 50 de minute. A doua, trebuia să joace ieri (n.r. - duminică) la prânz şi să termine ultimele 50 de minute, iar la a treia, urma să piardă cu 3-0", a spus el, luni dimineaţă, la programul Good Morning Britain.

Potrivit UEFA, jucătorii, liniştiţi de Eriksen, şi-ar fi dat acordul să continue meciul, care s-a reluat, sâmbătă, la ora 20:30,scrie News.ro.

"Au vrut jucătorii să joace? Chiar au avut de ales? Nu cred", a adăugat Schmeichel, care se declarase împotriva reluării meciului.

"Au fost cele mai sfâşietoare două ore din experienţa mea în fotbal", a declarat Peter Schmeichel, fost portar al echipei Manchester United şi al reprezentativei Danemarcei şi tatăl actualului portar al naţionalei daneze, Kasper, intervievat la BBC Radio Five Live.

Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon la meciul Danemarca - Finlanda de la Euro 2020, fiind salvat de coechipierul Simon Kjaer și echipa medicală.

Conform mai multor surse din presa internațională, fotbalistul ar fi suferit un stop cardio-respirator în minutul 43 al meciului Danemarca - Finlanda, de la Copenhaga, din cadrul grupei B a Euro 2020.

Colegii săi au deplâns situația în care au fost puși, de a juca în aceeași zi minutele rămase din confruntare.