Phoenix Suns a reușit să se califice în finala conferinței de Vest a NBA, după patru victorii consecutive în fața lui Denver Nuggets, care îl are în componență pe MVP-ul Ligii, Nikola Jokic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Phoenix Suns s-a impus luni, în deplasare, cu 125-118, adjudecându-şi victoria cu scorul general de 4-0.

Franciza din Arizona s-a calificat într-o finală de conferinţă pentru prima oară în ultimii 11 ani. Veteranul Chris Paul, autor a 37 puncte și Devin Booker, cu 34 puncte şi 11 recuperări, au condus echipa din Phoenix spre o nouă victorie.

Phoenix Suns poate fi considerată revelația sezonului, după ce a terminat pe locul doi în Conferința de Vest și a reușit să treacă de campiona en-titre, Los Angeles Lakers, în prima serie din play-off.

Vedeta lui Nuggets, sârbul Nikola Jokic, autor a 22 puncte, a fost eliminat în sfertul trei pentru o lovitură în figură aplicată la o fază de joc lui Cameron Payne.

În finala Conferinţei de Vest, Phoenix Suns va întâlni învingătoarea dintre Los Angeles Clippers şi Utah Jazz (1-2 la general).

În semifinalele Conferinţei de Est, Milwaukee Bucks şi Brooklyn Nets se află la egalitate la general, 2-2.

În meciul cu nr. 4, luni, Milwaukee Bucks s-a impus pe teren propriu cu 107-96. Următorul meci este programat joi.

Duelurile din play-off se dispută după sistemul cel mai bun din şapte jocuri, echipa care ajunge prima la patru victorii obţinând calificarea în turul următor, potrivit Agerpres.