Cu o zi înainte de debutul la Copa America, Lionel Messi a dezvăluit care este cea mai mare frică a sa la competiția sud-americană care trebuia să se desfășoare chiar în țara sa, dar a fost mutată în Brazilia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Jucători sau oficiali ai selecţionatelor Venezuelei, Boliviei şi Columbiei au fost testaţi pozitiv la noul coronavirus chiar înaintea campionatului sud-american, care a debutat duminică seara în Brazilia.

Messi, care urmează să dispute primul său meci la această competiţie luni, la Rio de Janeiro, unde Argentina va înfrunta Chile, a precizat că teama de posibila infectare cu virusul care terorizează planeta de mai bine de un an este larg răspândită în cadrul echipei sale.

"Ne îngrijorează, pentru că este un risc pentru toată lumea care se infectează cu Covid-19. Încercăm să fim atenţi, dar nu este uşor. Aceste lucruri se întâmplă. Vom încerca să facem tot ce putem pentru ca nimeni să nu se infecteze, dar uneori nu depinde numai de noi înşine" - Lionel Messi.

Pe de altă parte, Messi a subliniat că a venit la Copa America având obiectivul de a o câştiga şi a obţine, astfel, primul său trofeu cu selecţionata Argentinei.

"Chiar dacă au venit câţiva jucători tineri, cred că ideea şi stilul de joc sunt destul de clare. Cred că este momentul să dăm o lovitură şi această competiţie oferă o mare posibilitate. Ştim că va fi un turneu special, diferit, cu tot ceea ce se întâmplă în lume, dar suntem pregătiţi pentru competiţie", a adăugat Messi, sextuplul câştigător al Balonului de Aur, care va împlini 34 de ani pe 27 iunie.

Lionel Messi, câştigător al Cupei Mondiale Under-20 din 2005 şi medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008), nu a cucerit încă niciun trofeu major cu prima reprezentativă a Argentinei, după ce a eşuat în finală la trei ediţii din Copa America (2007, 2015, 2016), ultimele două pierdute la loviturile de departajare în faţa Chile, potrivit Agerpres.

De asemenea, el a pierdut o finală de Cupă Mondială, în 2014 împotriva Germaniei, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, care va găzdui şi finala turneului Copa America 2021, la care Argentina va evolua în Grupa A, alături de Uruguay, Paraguay, Bolivia şi Chile.

Copa America are loc în perioada 13 iunie - 10 iulie 2021. Competiția trebuia să fie organizată de Columbia, dar s-a renunțat din cauza situației tensionate din țară, apoi Argentina, unde nu s-a putut din cauza situației pandemice. Origanizarea Copa America în Brazilia a fost decisă chiar la tribunalul respectivei țări.